Morčacia roláda
Morčacia roláda

Roláda z morčacích prsičiek s gaštanovo-žemľovou plnkou

František Mátéffy
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 12. novembra 2019
Roláda z morčacích prsičiek s gaštanovo-žemľovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-5
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
200 g (rožky, žemle)
2 ks
200 g pečené
3 ks
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na centimetrové kocky, pridáme najemno pokrájanú cibuľku a petržlenovú vňať, nakrájané gaštany, roztopené maslo, vajcia, soľ, koreniny a vymiešame plnku.

  2. 2

    Morčacie prsia nakrájame na 4–5 plátkov, jemne ich naklepeme, rovnomerne na ne rozložíme žemľovú plnku a zrolujeme ich. Rolády zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vriacej vode 30–45 minút, podľa hrúbky rolád.

  3. 3

    Po uvarení necháme rolády mierne vychladnúť 10–15 minút, rozbalíme a nakrájame na rovnaké kolieska. Podávame s ryžou, varenými zemiakmi alebo so zeleninovým šalátom. Ak chceme mať plnku na reze farebnejšiu, môžeme do nej pridať asi 120 g farebnej papriky.

Diskusia k receptu

siuuu
Pekný recept - ukladám KK a vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia