Roladá z mletého mäsa s hubovou plnkou

peter64 - fotkapeter64, 16. apríla 2010

Ďalší recept mojej neb.mamky.

Suroviny

600 g
400 g
100 ml
1 PL
1 ks
200 g
3 ks
200 g
200 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Mleté mäso dáme do misy a pridáme k nemu vegetu, mlieko a soľ. Premiešame a uložíme na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené šampiňóny alebo iné čerstvé huby pokrájané na plátky. Podusíme ich, a keď sa vyvarí voda,pridáme vajcia a urobíme praženicu. Necháme ju vychladnúť.

  3. 3

    Na potravinovú fóliu navrstvíme mleté mäso a naň rozotrieme praženicu, na ktorú poukladáme hrášok, kukuricu a pokrájanú kápiu.Pomocou fólie mäso zvinieme do rolády. Zabalíme ju do alobalu, dobre uzavrieme, dáme na pekáč a podlejeme 100 ml vody. Pečieme v rúre vyhriatej pri teplote 170 °C asi 45 minút. Raládu podávame so zemiakovou kašou alebo studené z chlebom a chrenom.

Diskusia k receptu

marlen
bielkovinová bomba môžbyť veľmi, fajn, aj na reze pekné, i ke"d ja radšej jednoduchcšie, mne by v prostredku stačili len tie huby. voľakedy mi robievala teta tak, že mleté mäso, pomiešané s restovanými hubami a domácimi rezancami zapečené - tiež nemôžem zabudnúť
darinocka
Podobný recept dal do kalendára "Gazdinka" pred rokmi Miško Dočolomanský.Odvtedy ho robievam a je naozaj vynikajúci.Pastva pre oči i bruško v oboch podobách - na studeno aj teplo.Ďakujem,že ste mi ho pripomenuli.
evanaaa
Práve včera som si kúpila nové číslo časopisu "Dobré jedlo",a v ňom som čítala tento recept len s veľmi malou obmenou.Teraz neviem,či autor oboch rec. je ten istý.
peter64
Dobrý deň aj ja som čítal tento recept v tomto čísle ale autori nesú rovnaký lebo moja neboha mamka ho varila už pred 20 rokmi.