Bravčová roláda
Bravčová roláda

Roláda z mletého bravčového mäsa fotorecept

anickac - bez fotkyanickac, 10. apríla 2019
Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept)
Foto: Ancicka

Rozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa. Je to starý overený recept, ktorý robievala ešte moja Zobraziť celý popisRozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa. Je to starý overený recept, ktorý robievala ešte moja mamka, a je to už takmer 10 rokov, čo nie je medzi nami. Ale vždy keď pripravujem túto roládu, s veľkou láskou na ňu spomínam. Tento recept som využila aj ako slanú tortu, ktorá sa dá rôzne ozdobiť.

20
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg mleté
3 PL
2 dcl studené
6 strúčikov
1 ks
1 PL
Plnka:
1 ks
6 ks
2 páry




Postup

  1. 1

    Mleté mäso vymiešame so Solamylom, mliekom a ochutíme korením a troma strúčikmi cesnaku, vložíme do chladničky. Na druhý deň pripravíme obdĺžnik z mikroténového vrecúška, navrstvíme naň mäso. Medzitým si zo šiestich vajec usmažíme na masle praženicu, dochutíme soľou. Vychladnutú praženicu navrstvíme na mäso, na to položíme 2 páry Spišských párkov, a ak chcete, môžete na párky položiť plátok červenej papriky. Za pomoci igelitu zrolujeme do tvaru rolády a preklopíme na pekáč.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pekáč pridáme cibuľu, masť, 3 strúčiky cesnaku, podlejeme vodou a pečieme 1 hodinu na 180 stupňoch. Vrch môžeme posypať mletou rascou, grilovacím korením, atď.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečená roláda...

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tento recept som použila aj pri príprave veľkonočnej slanej torty.

    Roláda z mletého bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak toto som robila minulý týždeň, len s tým Solamylom to nepoznám, miesto mliaka som dala trochu smotany, vajcia uvarila vcelku.....čiže podobné. Ešte som aj kus odložila do mrazničky, mala som veľký bochník toho.
kvakac
Mäso plnené praženicou robievam aj ja. Je to veľmi chutné. Ja to dávam do celej krkovičky, urobím kapsu a naplním s kockami tvrdého syru. Skúsim to aj s mletím mäsom podla teba. Dal by som si veru aj na raňajky.
haji
Krásná mozaika, pěkný receptík, chutná fota!
garanco
Takto to robievala aj moja mama, len Solamyl tam nedávala. Na pomoc pri rolovaní používala utierku namočenú v studenej vode a dobre vyžmýkanú a na ňu rozprestrela mäsovú zmes. Najprv piekla roládu zabalenú do alobalu, aby sa chute prepojili, potom alobal otvorila a zapiekla dohneda.
Nalákala si ma na túto dobrotu, vďaka za pripomenutie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia