Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks väčšia
2 ks




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a vykostíme od pŕs smerom k stehnám, až nám zostane úplne bez kostí. Vyklepeme ho, osolíme soľou a korením na kurča.

  2. 2

    Naukladáme naň plátky slaniny a plnku zavinieme do rolády, omotáme špagátom a pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút.

  3. 3

    Plnka: na kocky nakrájame bagetu, pridáme vajcia, soľ, korenie, na cibuli opražené dubáky a vyformujeme zmes – potom naplníme roládu.

Diskusia k receptu

optimistka33
Výborné - ak máme menej času alebo sa nám nechce, odporúčam urobiť plnku, dať ju na vymastený pekáč a na ňu naukladať rozporcované kurča. Upečie sa to naraz a chuť plnky vylepší šťavička z kurčaťa. Poradila staršia gazdinka. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia