Roláda z kuracieho stehna fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 23. októbra 2013
Roláda z kuracieho stehna (fotorecept)
Foto: mesiar50

Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo.Je to vlastne varený výrobok pripravený bez akejkolvek chémie a konzervantov.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Koreniny:




Postup

  1. 1

    Kura som vykostil.Zo stehien som spravil rolády.Z kuracích prs som konce poodrezoval a pridaním trochy studenej vody som tyčovým mixérom spravil hustú lepkavú hmotu(prát).Ostatné kuracie prsia som použil na prípravu bačovského rezňa.

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na obrázku č.2 máte možnosť vidieť hotový prát.Do prátu si možete namiešať čo len chcete.Napr.na kocky pokrájanú predvarenú mrkvu, hrášok,syr,predvarené hríby,alebo hríby z konzervy,posekanú papriku atď.To už nechám na vás kto čo má rád.Samozrejme platí to aj pri koreninách.A túto zmes vlastne použijeme ako plnku do tých roliek.

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do stredu prestretého vykosteného stehna si spravíme taký valček z toho prátu a prikryjeme ho z jednou stranou a potom druhou stranou stehna.Tento úkon robíme už na pripravenej potravinárskej fólii.Ja som použil fóliu ktorá sa tak zliepa resp.scvrkne dokopy.Sorry neviem tomu názov.

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Už naplnené meso aj z fóliou stočíme viacnásobne na formu valca. Prebytočnú časť fólie odrežeme a uviažeme ako aj vidíte na obrázku č.4

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme štyridsať minút pomalým varom.Ináč takéto a podobné výrobky by sa mali variť od 75-80 C.Bolo by dobré keby sa nám roláda nedotýkala spodku hrnca no nesmie nám ani moc vyčnievať z vody.Ja som si pomohol tak ako to vidíte na obrázku.Takýmto sposobom si možete pripravyť hocijaké meso.

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako som písal horevyšie z ostatných kuracích prs som spravil bačovský rezeň.(ps:sorry za chyby može za ne tablet a anglická klávesnica.)

    Roláda z kuracieho stehna (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ariela6
tak ahoj už som ta postradala už som písala a patrala kde si sa stratil ale dobre varechačky ma uistili že si v poriadku a že sa občas hlasiš tu na vareche ale ja som od teba už davno nevidela žiadny recept tak som rada že si znova nejaky pridal praveže sa mi tento tvoj dietny recept pači ale neviem vykostit kurča tak uvidim ako si poradik maj sa pekne pa
mesiar50
Ahoj Ariela.Ako vidíš som ok.Rád ťa vidím a teší ma,že aj ty si ok.Ďakujem ti za tvoj milý komentár resp.vyjadreniu sa k rcp.
Skúsim Ti pridať sem link kde vykosťujem kura.Nič zložité.Prajem ti dobrú noc a pekné sny.pa pa



katkazicha
Mohli by ste dať link na vykostenie kuraťa aj ja by som sa to rada vedela. Inak super recept. Určite skúsim, len vykostené stehná kúpim :)
manya
v blízkej dobe vyskúšam plnku podľa tvojho receptu, ukladám, vďaka za inšpiráciu.
tiginko
nádherné roládky si vykúzlil, veľmi efektné na obložené misy. @katkazicha mám obavy, že z kúpených vykostených stehien veľa roládiek nenarobíš, lebo bývajú dosť potrhané, s dierami. Jedine že kúpiš viac balení a nazbieraš aspoň nejaké percento použiteľných
pusta
@mesiar50 , úžasný recept ako všetky od teba. perfektný a dôkladne vysvetlený celý postup prípravy aj s možnosťami variability, navyše úžasný návod, ako sa dajú využiť jednotlivé časti kuraťa najvhodnejšie. :-)
recept za všetkých 5+
boxik
Vyzerá to dobre a podľa toho čo do toho ide asi aj tak chutí , vyskúšame .
eviana
@mesiar50 , rada Ťa tu opäť vidím a zasa so skvelým receptom, dôkladným postupom, dokonca s videonávodom ako vykostiť kurča - veru sa zíde... ďakujem. Roládka vyzerá fajne, tlieskam, chválim, ukladám, niekedy veľmi rada vyskúšam, 5* :)
mesiar50
@katkazicha








Nech sa páči tu sú tie linky .Dúfam,že vám to otvorí.Žiadny problém keď neviete vykostiť kura resp.stehno.Stačí vymeniť kuracie stehno za prsia.
Ďakujem Vám.
mesiar50
@pusta
Takúto pochvalu si iste nezaslúžim.Milá pusta ďakujem Ti za pekné slová adresované na moju osobu.Si velmi milá.Pekne Ťa pozdravujem z Holandska.
mesiar50
@eviana
Ahoj.Rád ťa vidím aj ja eviana.Potešili ma tvoje pekné slová.Prajem Ti pekný večer z NL.

boise
Fíha, krásne, nechala by som sa pozvať :) ;)
parles
Pěkné vykostění celého kuřete je tady:


A je to tak dobře natočeno, že vůbec nevadí, že je to anglicky.
mariamka
paci sa mi to, hlavne ze sa to vari vo vode, chutne, zdrave..
mesiar50
@mariamka
Ahoj.Takto sa vlastne v mesovýrobách robí napr.aj rolovaný plnený bočik,plnené karé.Do týchto špecialít sa dáva všade prát resp.spojka ktorá sa nerozvarí a výrobok zlepí.Meso sa pred varením pácuje v rýchlosoli.A varí sa to samozrejme v hliníkových formách.
V tomto rcp.nám tá fólia vlastne nahrádza formu.
Pekne ťa pozdravujem z NL.
havino
ja som výrobu prátu u teba už dávno obkukávala, vždy na to zabudnem, veľmi pekné roládky, chutné jedlo si pripravil, pekne naservíroval, 5 *, šikovný chlap si ty
mariamka
@mesiar dakujem, aj za dovysvetlenie technologie pripravy, mame sa este co ucit , aky je vlastne ekvivalent v slovencine k "prajt" a ci vobec je
mesiar50
@mariamka
Nebude to asi slovenské slovo.Budeme to volať spojka.
Nemáš čo ďakovať..rád ti poradím aj druhý raz keď budem vedieť.
mesiar50
@havino
Čauko.Prát opisujem podrobnejšie pri šunke.
Meso musí byť absolútne chudé,zbavené masti a šliach.Za úlohu má zlepiť výrobok resp.udržať po kope ostatné časti ktoré sa doň primiešavajú.Konkrétne myslím na mastné zrná syry a podobne.Takýto prát si natrieš napr.aj na vyklepané kuracie prsia.Potrebuješ k tomu z prsa polku.Kde je hrubšie tak sa to prso nareže a jemne vyklepe. Nemusíš zrovna vykosťovať stehná.



Toto je zariadenie na výrobu prátu.Na takomto podobnom som robil10 rokov.Samozrejme ten pancierový kryt je sklopený.Havino vďaka.Prajem ti pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia