Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept)

Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 11. decembra 2011 11:11Ďalšie jeho recepty

Tuto plnku som skusila dneska po prvykrat. Zdalo sa mi to aj trochu odvazne to skusat. Musim ale povedat, ze plnka bola naozaj velmi chutna.

Suroviny

8-10
porcií
25
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Sezamove semienka som vysypala na plech a dala som ich do rury 150C na sucho oprazit. Treba davat na ne pozor, aby sa nespalili. (Nie je dobre medzi tym odbehovat k pocitacu sa pozriet co je nove na Vareche) Plech obcas potrasieme. Trva to asi 10 minut.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 1

2

Na panvici som oprazila na jemno pokrajanu cibulu so slaninou a cesnakom.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 2

3

K cibule a slanine som pridala opecene sezamove semienka, roztlacenu fetu, posekane macadamia orechy, bazalkovu a petrzlenovu vnatku. Feta bola slana, nebolo to treba solit, iba som plnku okorenila cerstvo zomletym korenim styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala. Macadamia orechy je dobre nasekat na jemno, ale aj postruhane tam budu chutne.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 3

4

Na celu roladu som potrebovala 1kg masa. Tieto tri kusy su spolu 700g. Tie isli na spodok rolady. Maso som posolila a okorenila.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 4

5

Do formy na biskupsky chlebicek som dala papier na pecenie.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 5

6

Na spodok formy som poukladala tie tri casti masa. Tak som sa na to sustredila, ze som to zabudla odfotit. Forma bola prakticky cela pokryta masom. Od jedneho kraja po druhy. Na maso som ulozila plnku.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 6

7

Na plnku som poukladala zvysok masa, ktore som po vrchu posolila a okorenila.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 7

8

Maso som prikryla papierom na pecenie a previazala spagatikom.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 8

9

Roladu som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Formu s roladou som polozila na plech. Pri peceni vytieklo z rolady trochu stavy, ktora zostala na plechu.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 9

10

Po upeceni som roladu rozbalila
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 10

11

a vyklopila som ju na tanier. Vrch rolady som poliala stavou ktora vytiekla pocas pecenia.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 11

12

No a takto vyzera rolada pripravena na podavanie.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 12

13

K rolade som podavala salat, ktory som pripravila z hlavkoveho salatu, malin, jahod, avokada a manga. Salat som zaliala zalievkou z uvedenych surovin.
Roláda z kuracích pŕs bez rolovania (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 11. decembra 2011 o 11:51
    velmi dobre to vypadá tá plnka je famózna iste to vyskúšam takto sá kde čím plniť , ale takto to vidím prvýkrát dakujem za rp ukladám @polokuchki vyhrala si sa aj s fotením je to fajn mám rada tvoje rp stále niečo nove dáš , tie čerešne ti závidím, ktoré sa dala predtým do rp.


  • marianne69, 11. decembra 2011 o 11:56
    kraaasne, danka v tej forme vyborny napad a aj chut musela byt famozna


  • abdul, 11. decembra 2011 o 12:19
    Nádherné. Ukladám. Bude síce bez malín, ale bude.


  • danculka, 11. decembra 2011 o 13:20
    Srnčí chrbát má všestranné využitie aj u mňa...pekné..


  • smajliqa, 11. decembra 2011 o 13:52
    ahoj palokuchki...
    ja sa bojim, ze sa mi to masko za tak kratky cas neprepecie... chcela by som navarit nieco ockovi, a kedze jemu moja kuchyna nechuti,, iba sladke,,, tak chem nejaku dobrotu a tato tvoja vyzera fakt fantasticky,,,, urcite bude masko makke????? dakujem :)


  • evusik, 11. decembra 2011 o 14:23
    na takejto roláde je najlepšie to, že nepotrebujeme plát mäsa v kuse ale postačia nám aj menšie kúsky. Tie sa pečením krásne spoja a výsledný efekt je na oko veľmi pekný. Ja takéto rolády, alebo plnené mäsá robím v parnom hrnci....
    @palokuchki krásny recept, precízne nafotený - ako vždy.... a ten šalátik vyzerá úžasne a samozrejme plnka, dobrých plniek nie je nikdy dosť a tá tvoja vyzerá byť výborný, vyskúšam :-)


  • waocipa, 11. decembra 2011 o 14:32
    recept ukladám super si veľmi šikovná....


  • mojack, 11. decembra 2011 o 17:02
    robila som niečo podobné, v pekárničke....jednoduchšie na prácu...
    » varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-rolada-v-pekarnicke-fot...



  • tinca, 11. decembra 2011 o 20:45
    ja tiež robím v srnčom chrbáte kuraciu aj som ju pridala,len inú plnku. Je výhoda že chutí aj za tepla aj za studena. Krásny rcp, vydarené fotky ako vždy Danka:)




  • gittka, 11. decembra 2011 o 20:48
    ja to robievam v bábovkovej forme


  • palokuchki, 11. decembra 2011 o 22:30
    Dakujem vam vsetkym. @smajliqa , mne stacilo tych 45 minut. Masko bolo makke a stavnate. Mozno to zalezi aj od rury. Ak si chces byt ista, pec to 60 minut, potom by to uz urcite malo byt upecene. Dufam, ze ocko bude spokojny. Tie orechy mu posekaj na velmi drobno, alebo mu ich radsej pomel. @tinca , pohladala som ten tvoj recept. Je velmi dobry. Pridavam link pre druhych. Vidis, aj ja som ti napisala k nemu komentar a uplne som na to zabudla. » varecha.pravda.sk/recepty/silvestrovska-kuracia-rolada-fo...
    @mojack , ta tvoja plnka je tiez velmi dobra. @gittka , v tej babovkovej forme to moze velmi dobre vyzerat. Dakujem za napad.


  • enerrgizer, 11. decembra 2011 o 22:48
    zase niečo nové a perfektné...


  • 3sandra3, 11. decembra 2011 o 22:52
    uf, až mi sánka padla,,, krása a výborný recept , aj výborný opis a fotenie postupu,,, to by si niečo zaslúžilo, azda nejakú výhru... ale som sa aj zasmiala=pozor, aby sa nespalili. (Nie je dobre medzi tym odbehovat k pocitacu sa pozriet co je nove na Vareche) . A mimochodom, keď dáš do rúry opražiť tie sezamové semienka, nestrielajú v tej rúre?


  • kuchticka, 12. decembra 2011 o 06:20
    @palokuchki , ty si nesmierna napadita zena a tiez sikovna. Mas vzdy zaujimave recepty a nadherne foto. Vsetky tvoje recepty mam ulozene a skusam, lenze ja som asi vsetky ani nevidela, lebo nestacim vsetky citat. Prajem ti dalsie uspechy vo vareni a peceni. :-)))


  • babkamt, 13. decembra 2011 o 09:48
    Páči sa mi tvoj recept.Ukladám a určite vyskúšam.Jahody s malinami čakajú v mrazničke. Avokádo a mango musím dokúpiť.Krásny fotopostup.Na jednotku s hviezdičkou.


  • babav, 13. decembra 2011 o 13:43
    Krasny recept ...fajnove jedlo... ovocny salat ...vynikajuca kombinacia chuti .


  • palokuchki, 13. decembra 2011 o 21:09
    Dakujem vam vsetkym za pekne komentare, velmi ma potesili.


  • vladkaku, 13. decembra 2011 o 23:43
    ... zbohom dieta, prečítaj si môj koment k tým famóznym tekvicovým buchtičkám... a zase bude krásna nedeľa, najmä pre brušká mojich chlapov:-)))


  • jerica, 14. decembra 2011 o 00:40
    Danielka, ešte že som natrafila na Tvoj krásny recept,u nás by stačilo jedno väčšie prsíčko,ale keď nás bude viac určite sa zíde Tvoj receptík na chutné papaníčko , Tvoje recepty sú jedinečné :-)) tento "ľa" aj uložím !!, určite sa zíde :-))


  • vavan, 14. decembra 2011 o 18:14
    náááádherná roláda


  • renn, 14. decembra 2011 o 19:19
    vďaka za recept a užasnú foto dokumentáciu pre nás ľavorukých :) určite to čím skôr vyskúšam. mám len jednu otázočku - či sa dajú tie oriešky nahradiť nejakými inými?


  • babi, 14. decembra 2011 o 22:43
    Danielka, niekoľko dní som nemala veľmi čas sedieť pri PC a tak mi tento tvoj skvelý recept ušiel. Bola by to škoda, lebo vyzerá veľmi dobre. Niečo podobné som robila,ale s klasickou plnkou. Táto tvoja sa mi páči, je taká "inakšia" ,ale určite výborná a oplatí sa vyskúšať.


  • janger, 15. decembra 2011 o 22:48
    Perfektna kuracinka, perfektny salatik- ten hlavkovy salat s ovocim, to musim ochutnat, uz sa zalizujem :-).


  • jarunka, 7. januára 2012 o 04:23
    Tak toto vyskusam, zda sa to byt velmi dobre. Ja som tiez nejako prehliadla tento urcite chutny receptik.


  • dominika118, 10. decembra 2012 o 16:06
    tak toto je pecka


  • babidka, 2. septembra 2014 o 08:31
    Konecne sa mi tu roladu podarilo najst :-)))Velmi sa tesim ! Ked som ju vtedy po tvojom uverejneni citala , tak som si ju chcela ulozit -nieco ma vsak vyrusilo a na roladu som zabudla .Potom som ju aj hladala , len som zabudla autora aj nazov ...Pamatala som si iba to ukladanie masa do formicky , plnka mi vsak nie a nie prist na um :-) Makadamia oriesky bezne u nas nedostat a momentalne ich doma nemam - cim ich nahradit ? Chutovo su dost odlisne od inych orieskov .


  • palokuchki, 4. septembra 2014 o 09:12
    @babidka , naozaj ma nenapada k comu by som prirovnala chut makadamia orieskov. Ja by som ich mozno nahradila pistaciovymi orieskami. Nehovorim ze maju podobnu chut, ale si myslim, ze by sa tam tiez hodili. Pozdravujem ta a dufam, ze rolada bude chutit.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist