Roláda z králika
Roláda z králika

Roláda z králika plnená mladou zeleninou

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 18. apríla 2017
Roláda z králika plnená mladou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 stredne veľký ks
1 ks
100 g
8 ks




Postup

  1. 1

    Stehná očistíme, umyjeme vo vlažnej vode, osušíme a vykostíme. Mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na tenké pásiky a položíme na vyklepané mäso aj s výhonkami hrášku. Zrolujeme a 2-krát zabalíme do potravinárskej fólie. Takto zabalenú rolku dáme variť do vriacej vody a varíme asi 45 minút.

  2. 2

    Prepeličie vajíčka uvaríme do polomäkka, asi 2 minúty. Takto pripravenú roládu môžeme podávať na teplo i na studeno, ozdobenú prepeličím vajcom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia