Bravčová roláda

Roláda z karé a zo zemiakov so zelerovým nákypom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
70 minút
príprava

Postup

  1. Tretinu zemiakov uvaríme v šupke, očistíme, roztlačíme a zmiešame s opraženou pokrájanou slaninu.
  2. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a naplníme zemiakovou zmesou. Zvinieme do rolády, spojíme špáradlom, sprudka opečieme a vyberieme. Na výpeku opražíme cibuľku, mäso vložíme na cibuľu a podlejeme. Dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, roládky vyberieme a odstránime špáradlá. Šťavu zahustíme opraženou múkou a dochutíme.
  3. Zvyšné očistené zemiaky a zeler nakrájame na plátky, zmiešame so smotanou a posolíme. Dáme na vymastený plech a pečieme asi 50 minút. Po upečení necháme odpočívať ešte asi 10 minút a pokrájame na porcie.