Roláda z hovädzieho mäska

diabambulka - fotkadiabambulka, 18. septembra 2011

Dnes varil môj manžel a toto je výsledok :-)))

120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
3 ks
3 ks
2 ks Obyčajné
3 ks uvarené natvrdo
1 ks
2 ks - strúčiky
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame a naklepe. Osolíme a okoreníme. Na strúhadle na mrkvu nastrúhame mrkvu a petržlen. Spolu zamiešame a uložíme na vyklepané hov. mäso. Obyčajné párky prekrojíme na polovicu a položíme na mrkvu s petržlenom. Uvarené a ošúpané vajíčka rozkrojíme na polovicu a uložíme na obyčajné párky rovnou časťou tak aby nám tvorili jeden celok. Mäsko zrolujeme a zviažeme niťou. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu. Mäsko osmažíme z každej strany na cibuľke. Podlejeme vodou, troška osolíme, pridáme horčicu a dusíme do mäkka takmer 2 hodiny. Na záver dochutíme prelisovaným cesnakom. Omáčku môžeme zahustiť hladkou múkou, alebo solamylom. Ale vôbec netreba...Výborná je taká prírodná. PS : viac som nestihla nafotiť bežala som do práce :-)))

    Roláda z hovädzieho mäska - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evusik
rada robím rolády a tá tvoja ma zaujala postrúhanou zeleninou, vyzerá to veľmi pekne a podľa mňa hovädzie a mrkva k sebe pasujú :-) veľmi inšpiratívne...
lyali
jeeej, aj ja strúham zeleninu do závitkov... okrem koreňovej zeleniny dokonca aj kyslú uhorku... závitky si bez mrkvy a kyslej uhorky neviem predstaviť - tak si ich pamätám ešte z detstva, akurát sme ocovi z nich každý zo súrodencov vyberal čosi iné, tak ja zeleninu pre istotu strúham :-)
diabambulka
lyali to je nápad, keď budú niečo drobci vyham je nadzovať nastrúham a ani neprídu na to že tam je niečo čo sa im pred tým nepáčilo :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia