Roláda z diviaka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinu alebo aj dlhšie odležať v chladničke.
  2. Po odležaní mäsa si pripravíme na pracovnú dosku potravinársku fóliu, natrieme trochu olejom a rozprestrieme mäso na hrúbku asi 1,5 cm. Poukladáme syr, párky, vajíčka a zeleninu. Pomaly pevne stočíme, pričom fóliu odťahujeme.
  3. Stočenú rolku ešte raz natrieme olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry na asi 60 minút pri teplote 200 stupňov Celzia vo vodou podliatom plechu. Upečené necháme vychladnúť v alobale a krájame na kolieska. Roláda sa môže podávať teplá aj studená.