Roláda s mletého mäsa

oco - fotkaoco, 21. februára 2011
Roláda s mletého mäsa
Foto: oco

Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

500 g, prípadne hovädzoe
2 ks
  na namočenie pečiva
100 g, v črievku
150 g, dusená
150 g, tenké plátky
2 ks
  čerstvá
 čerstvý
1 PL
1 ks
3 ks,strúčiky
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.

  2. 2

    Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Ukladáme šunku a syr.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 3
  4. 4

    Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 5
  6. 6

    Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 6

Diskusia k receptu

1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@ursula4 áno jedna väčšia a jedna menšia.Ta dlhšia má 28 cm.bol som ju pre zaujímavosť odmerať v chladničke ,aby si mala predstavu.Ono to závisí od hrúbky mäsovej vrstvy
ketty3811
mäsové rolády mám rada.Daju sa jesť za tepla,aj za studena.A veru som už dlho nerobila,dík za pripomenutie.:-)
viera1
Vyzerá to chutne,no moji spolubývajúci,keď mleté mäso,tak jedine čevabčiči.A nevysvetlím,že to je to isté mäso...
pacik
Škoda, že nie je priložená fotka nakrájanej rolády
evusik
@oco čudoval by si sa čo všetko sa dá na roláde pokaziť :-) ale to nie je tvoj prípad.... pekné roládky si urobil, aj oko si príde na svoje a určite aj brucho.... toto mám rada, urobiť - dať do chladničky a kto má hlad si odkrojí :-)
evusik
@oco jasné, detektív Oriešok, ja tomu hovorím varenie lenivej ženy :-) žena navarí, narve všetko do chladničky a domáci stravníci sa obslúžia :-) alebo, že by to bolo varenie zamestnanej ženy ? :-))))
evanaaa
Podobnú sekanú robím, dávam klasické - vajcia, párok, ale pečivo dávam len do fašírok. do rolád už nie. Výhoda - ako sa spomína, že sa to dá jesť teplé aj studené.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@evanaaa ,jasne mäsková roláda je mäsková,ale dôchodca si pomáha. Aj táto je dobrá aj keď nadstavovaná.
evanaaa
Veď nehovorím, že nie je, jasné, že ano, len tak som to spomenula ako rozdieľ. Ale môžeš " nadstaviť" aj sójovou drťou, ak máš rád, mäska bude viac.
jerica
Pekne si to poskladal,aj do ľadničky pripravil,pekný farebný obrázok.:-)
kimika
mleté mäsko môžem v akejkoľvek podobe a táto sa mi veľmi pozdáva! ukladám do kk
rolfynka
no na zajtra je planovana tvoja rolada urcite bude chutit a ako prilohu si mal co
modrykamen
S autorom sme rovnaká generácia a takéto jedlá sa dakedy často varievali. Ale moji vnuci už prišli na chuť fašírok, gúľ, plniek, atď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia