Karamelová roláda

Roláda Eclair (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, aby ste na ňu chodili... Recept je od mojej obľúbenej Nadiya Hussain.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu, maslo, cukor a soľ dáme do hrnca a pomaly zohrejeme, aby sa maslo a cukor roztopili.
  2. Tesne pred bodom varu hrniec stiahneme z ohňa a rýchlo prisypeme múku. A rýchlo miešame, aby sa nevytvorili hrčky.
  3. Miešame a miešame... Cesto by malo byť hladké a odliepať sa od stien hrnca.
  4. Postupne, po jednom, začneme pridávať vajcia.
  5. Vždy, až keď je cesto dobre vymiešané a spojené, pridáme ďalšie vajce.
  6. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech je veľkosti približne 20x30 cm. Mokrými prstami môžeme “upackať” bublinky. Pečieme asi tak 25 minút na 180 stupňov.
  7. Hneď po upečení cesto opatrne pozdĺžne zatočíme do čistej utierky. Necháme vychladnúť aspoň 20 minút.
  8. Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom. Polevu urobíme tak, že všetky suroviny pomaly rozpustíme nad parou. Rozvinieme cesto ( nezabudnúť na utierku :-)) . Natrieme karamelovým Salkom a šľahačkou a zrolujeme.
  9. Polejeme/potrieme čokoládovou polevou.