Karamelová roláda
Roláda Eclair (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Táto roláda je taký pokušiteľ... Keď je v chladničke, tak vás stále niečo pokúša, aby ste na ňu
chodili...
Recept je od mojej obľúbenej Nadiya Hussain.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Vodu, maslo, cukor a soľ dáme do hrnca a pomaly zohrejeme, aby sa maslo a cukor roztopili.
- Tesne pred bodom varu hrniec stiahneme z ohňa a rýchlo prisypeme múku. A rýchlo miešame, aby sa nevytvorili hrčky.
- Miešame a miešame... Cesto by malo byť hladké a odliepať sa od stien hrnca.
- Postupne, po jednom, začneme pridávať vajcia.
- Vždy, až keď je cesto dobre vymiešané a spojené, pridáme ďalšie vajce.
- Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech je veľkosti približne 20x30 cm. Mokrými prstami môžeme “upackať” bublinky.
Pečieme asi tak 25 minút na 180 stupňov.
- Hneď po upečení cesto opatrne pozdĺžne zatočíme do čistej utierky. Necháme vychladnúť aspoň 20 minút.
- Zatiaľ vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom.
Polevu urobíme tak, že všetky suroviny pomaly rozpustíme nad parou.
Rozvinieme cesto ( nezabudnúť na utierku :-)) . Natrieme karamelovým Salkom a šľahačkou a zrolujeme.
- Polejeme/potrieme čokoládovou polevou.