Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta fotorecept

pusta - fotkapusta, 21. septembra 2012
Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept)
Foto: pusta

Briošky samotné sú úžasné pečivo. Ked už na sladko, rozhodla som sa naplniť Nutelou, ale z brioškového cesta som spravila rohlíky, tá kombinácia chutí Zobraziť celý popisBriošky samotné sú úžasné pečivo. Ked už na sladko, rozhodla som sa naplniť Nutelou, ale z brioškového cesta som spravila rohlíky, tá kombinácia chutí fantasticky, cesto je veľmi chutné, ľahučké, nadýchané a lístkovatie a Nutelou sa výborne dopĺňa. Ponúkam recept aj Vám.

32 ks - 1 dávka
porcií
150 minút
príprava
10 minút
na 190 ventilátor °C

Suroviny

600 - 650 g v závislosti od jej vlhkosti
100 g
1 štipka
30 g čerstvé
1 CL na posypanie droždia
150 ml vlažná
100 ml vlažné
150 g /Hera
1 ks do cesta
1 ks na potretie
2 PL do vajca na potretie
podľa potreby na náplň




Postup

  1. 1

    Do vandlíka som preosiala múku, pridala som cukor, soľ a premiešala. Spravila som do nej jamku a rozklepla do nej jedno vajce.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namrvila som tam droždie a posypala som ho kryštálovým cukrom.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Droždie som zaliala vlažným mliekom, vlažnou vodou a pridala som pokrájané maslo. Kvások vykysol asi za 15 minút.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko som dôkladne spracovala rukami na hladké, pružné, mäkké cesto - asi 20 minút.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nechala som ho prikryté utierkou na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu - 1 a 1/2 hodiny.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som ešte raz dôkladne prepracovala rukami a rozdelila som ho na 3 približne rovnaké časti. Netreba cesto na doske posypávať múkou, lebo vôbec nelepí, veľmi dobre sa s ním pracuje.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každú časť som spracovala na guľatý bochník.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý bochník som rozvaľkala do kruhu na hrúbku asi 2 -3 mm.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nožom som rozdelila kruh na osem častí.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vzniklo osem trojuholníkov. Na širší koniec trojuholníka som dala asi 1 CL orieškovej Nutely. Trojuholníky cesta s náplňou som zvinula smerom k špičke do tvaru rohlíka a uložila som ich na plech s pečiacim papierom.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potrela som rohlíky rozšľahaným vajcom, do ktorého som pridala mlieko, aby sa pri pečení vajce nespálilo. Rohlíky som nechala po natretí vajcom ešte 30 minút, dala som ich 1dalej od seba, lebo dosť zväčšia svoj objem.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Piekla som ich v trúbe vyhriatej ba 190 stupňov C s ventilátorom 10 minút. Nechala som ich na mriežke vychladnúť.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tu som dala jeden rohlík rozlomený, pekne vidno náplň i ľahkú a nadýchanú štruktúru cesta, ktoré krásne lístkovatie. Sladké cesto výborne harmonizuje s orieškovou Nutelou a nie je presladené. Veľmi sme si včera pochutnali s dobrým citrónovým čajíkom.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ešte jeden pohľad zhora.

    Rohlíky plnené orieškovou Nutelou z brioškového cesta (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

babidka
vyzeraju velmi lakavo :-) Z brioskoveho cesta robievam aj rohlicky aj briosky /buchticky a Nutelu si davame navrch - takze teraz pojde Nutela aj dovnutra :-)
ajay
Uz som urobila niekolko tvojich receptov z kysnuteho cesta a vzdy vysli perfektne. Zajtra to upeciem!
jendousek
S kynutým těstem si rozumím, pěkný recept, už mám v KK!!!
pusta
@afataga , dlho sa neusmievali...spapali sme ich ešte teplé, také boli dobré. dakujem.
pusta
@michsamant , tvoje buchtičky sú úžasné. pozerám, ako tá tvoja menšia dcérka povyrástla - je to nádherné a rozkošné dievčatko.
dakujem.
pusta
@jendousek , od teba si to obvzlášť vážim. poznám ťa už 4 roky - tvoje Škvarkovníky sú úžasné, robila som ich za ten čas už mnohokrát a vždy sa perfektne vydarili. dakujem ti za skvelý recept, ako aj mnohé dalšie tvoje recepty - sú výborné a dobre sa varia.
spetkasoli
no veru ich máš prekrásne ako vymaľované. Už aj idem na ne, nutelu mám doma. Už som vyskúšala veľa tvojich receptíkov a vždy bol veľký úspech. Vďaka, si ohromná šikulka a už sa teším na ďalšie tvoje dobroty:)
danda3
To sú krásne rohlíčky! Nepochyujem, že aj veľmi chutné.♥
inez75
včera som skúšala piecť chlieb,tak som si povedala že vyskúšam tieto rohlíky a vobec nebanujem,lebo sú úžasné...i keď som išla spať skoro o 23.00 ale stálo to zato..ďakujem za receptík...
janalad
dakujem za super recept. vcera sa upiekli a aj zjedli. mnamkoveeeeee
nemala som tolko nutely tak som dala mak, a aj tie boli fajne. Cesto nie je velmi sladke, ale ta nutela,to dokonale vyrovna :)
pusta
@inez75 , som veľmi rada, že si odskúšala a chutili tie rohlíčky...dakujem
pusta
@janalad , veľmi si ma potešila, vdaka za odskúšanie. sú fakt dobré, dnes ich robím znovu.
cesminaz
@pusta dakujem za tento skvely receptik :-) rohlicky boli naozaj skvele,cesto bolo super a mi tiez velmi chutilo.Vsetky recepty zatial co som od teba robila,boli "prva trieda"-tvoje meno je pre mna zarukou dobrych kolacikov...;-DD

pusta
@cesminaz , toľko chvály si ani nezaslúžim,privádzaš ma do rozpakov...
snažím sa len pracovať poctivo a aby mnou vložené recepty boli seriózne a zrozumiteľne spracované tak, aby sa dali aj spoľahlivo pripraviť každým jedným, komu sa páčia.
som veľmi rada, že sa tak vydarili a aj chutilo.
pre mňa sú zase všetky tvoje recepty zárukou kvality. :-)
dakujem za vyskúšanie, nádherné foto, ktoré si pridala i za úžasné ocenenie.
johny72
Cesto už kysne 😊
Len ma zarazila jedna vec... Ak cesto rozdelím na 3 časti, a z každej urobím 8 rožkov, tak je to dokopy 24. A nie 32, ako je uvedené na začiatku receptu 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia