Rohlíky a žemle zo žltej tekvice fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 25. septembra 2014

Cesto s tekvicou je jemne a vlacne. Da sa pouzit na rozne sposoby. Tentokrat som z neho urobila zemle, ktore som ozdobila tekvicovymi semienkami Zobraziť celý popisCesto s tekvicou je jemne a vlacne. Da sa pouzit na rozne sposoby. Tentokrat som z neho urobila zemle, ktore som ozdobila tekvicovymi semienkami a rozky plnene skoricou a zazvorom.

20 ks
porcií
35+60 kysnutie minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 šálka
550 g
3 PL
1/2 ČL
1 ks
1 PL
150 ml
60 g
Plnka do rožkov:
40 g
4 PL
1 ČL
1/2 ČL
 na potieranie




Postup

  1. 1

    Pouzila som tekvicu butternut. Moze sa ale pouzit hocijaka zlta tekvica. Tekvicu som ocistila a uvarila som ju na pare. Uvarenu tekvicu som roztlacila tlacitkom na zemiaky a pridala som ju do misky k muke s cukrom, vajickom, solou a kvasnicami. Maslo som rozpustila vo vlaznej vode a priliala som ho do misky. Mixerom som vsetko spolu vymiesala na vlacne cesto.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som dala vykysnut na teple miesto. Vykysnute cesto som premiesila na doske a zase som ho nechala podkysnut. Podkysnute cesto som rozdelila napoly.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu polovicku cesta som rozdelila na osem casti.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kazdy kusok cesta som premiesila a ulozila na plech. Zemle som nechala chvilu nakysnut a potom som ich postlacala.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formickou som si oznacila prostriedok.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Noznicami som ponastrihovala okraje zemli po oznaceny prostriedok.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemle som natrela rozslahanym bielkom a do prostriedku zemli som ulozila tekvicove semienka.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut. Upecene zemle som vybrala na mriezku a este raz som ich potrela rozslahanym bielkom.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Druhu polovicku cesta som rozvalkala a potrela s rozpustenym maslom, skoricou, zazvorom a cukrom. Cesto som prekrojila na 12 casti.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrajane trojholniky cesta som stocila do tvaru rozkov. Rozky som ulozila na plech a nechala som ich chvilu 5-7 minut podkysnut. Rozky som potom potrela rozpustenym maslo a upiekla som ich vo vyhriatej rure 180C 25 minut.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rozky sa este mozu postriekat citronovou polevou. Ja som ich ale teraz urobila jednoduchsie.

    Rohlíky a žemle zo žltej tekvice (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

finczi
fííííííííííha, aké krásne! Mňam!
kukulienka71
@palokuchki , perfektná práca, zaslúžiš si všetky hviezdy a môj obdiv! cesto s tekvicou musí byť fakt veľmi vláčne a dostane krásnu farbu. Ukladám, tie kvetinky sú krásne! Ďakujem:-)
zolik
@palokuchki , dalsi vyborny recept na pouzitie tekvice. Skusim tiez z 1/2 davky na slano.
jerica
@palokuchki , pridávam sa k radu, pochvala k tvojim receptom N° 1 , rad hviezdičiek sa nezmestí , pridávam a aj na fb, nech sa potešia chtivý pečenia .
Vyskúšam, polovicu na slano, druhú na sladko.
Tekvica čaká na terase :-)
rocco
krasne pecivko, mohla by byt aj tekvica Hokkaido?
mracik9
Palokuchki,krásne a určite aj fantastické,skúsim,mám tekvíc neúrekom :))
tatranka
Danielka,to je krásne,aj cez obrázok voňavé,lákavé a veľmi,veľmi pekné.
iva63
veľmi dobrá inšpirácia na využitie tekvice...ďakujem, ukladám, vyskúšam a 5*
izabella929
@palokuchki...tento recept je úplne skvelý...krásna práca s cestom, vidieť, že ťa pečenie baví...precízne vykrajované a upravené cesto...výsledok fantastický...chuť si nedokážem predstaviť, ale to je o niečom inom..verím, že chutné...))))
bambulkaaa
Jé super veľmi krásne pečivko akurát som dostala oranžovú tekvicu tak mi tvoj receptík prišiel vhod určite upečiem aj ja moc ma potešil tvoj receptík ukladám aj ja :) Moc chválim *****
sracz
Krása, nádhera, vkus, um i kreativita, všetko x_***** @palokuchki nesmie chýbať ani na našom stole!!!
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Veľmi pekné ,tiež popis, určite vyskúšam, len neviem,ako dlho vydrží ku konzumu svieži? @polokuchki všetky Vaše recept sa mi páčia,ukladám a nosím svojej mamičke :-)
evusik
parádny recept :) ďalší do mojej zbierky tekvicových receptov...
nika60
si moc šikovná pečivo ako maľované ...
havino
@danielka sú tak pekné, krásne a že tekvicu aj do kysnutého, čo už tu človek sa nenaučí, no že ver, že si ma uviedla do pokušenia vyskúšať
sara8
Krása, antidepresívne pečivko.
buster
rohlíky sa môžu robiť v záhoráckej obci , v slovenskej tlači len rožky...
palokuchki
@frezia , @manek380 , @pipnat , @frinczi , @jujoska , @kukulienka71 , @marianne , @zolik , @jerica , @mata3636 , @cesminaz , @rocco , @mracik9 , @tatranka , @iva63 , @renulienka , @izabella929 , @nuura , @bambulkaaa , @zuzanka1367 , @sracz , @Iba , @katkat , @evusik , @nika60 , @havino , @sara8 , dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Mam radost, ze sa vam recept paci. Ak vyskusate dufam, ze budete spokojni. Cesto moze byt na sladko, ale aj na slano. Takze tam si mozete pustit fantaziu naplno. Myslim, ze do slanych zemli by sa hodili aj nejake cerstvo nasekane bylinky - rozmarin, citronovy tymian, salvia... @rocco , hocijaka zlta tekvica sa tam hodi. Urcite mozes pouzit aj Hokkaido. @Iba , na druhy den je pecivo stale jemne a chutne. Ked ho chces mat na dlhsie je dobre ho zmrazit. Po rozmrazeni je ako cerstve. To ma tesi, ze sa ti moje recepty pacia. @buster , dakujem za upozornenie. @kakao , @mijaita , dakujem.
jozka2
Rohlicky mas krasne,urcite skusim,mam rada vsetko od tekvice,je nenormalne zdrava.
pusta
fffííí, to je krásne, nádherne naservírované a vydarené pečivo, úžasné pečivo, patrí ti moja veľká poklona.
*****
hanelore
Ja už mám v KK okienko Palokuchki :), opäť krásny recept,
marienka44
@Palokuchki , nemám nateraz tekvicu, ale zaujíma ma, ci to mnozstvo tekvice 1 šálka je vlastne celá tekvica alebo len časť z nej. Na pare si ju varila vcelku alebo pokrajanú? Vyskúšam, ked budem mat tekvicu. Gratulujem k nádhernej prezentácii. Ako vždy od Teba perfektné!
staja
@Palokuchki , krásne pečivo, perfektná prezentácia, inšpirovala si ma, určite skúsim z hokkaida, urodili sa mi nejaké.
ivav
...krááásne, precízna práca...
terinka55
Parádne - ako maľované. Chválim. Všetky superlatívy boli už napísané vyššie :-) KK a 5*****
007saru
Dnes jsem upekla. Těsto je perfektní. Žemle jsem vytlačovala kráječem na krájení jablek s vykrajováním jadřince. Je to nápad p.Brýdové ze stránek www.brydova.cz, kde dělala takto sluníčkové bulky.
hannah22
ako vždy perfektný recept, ukladám a teším sa na vyskúšanie....
babkamt
Už som chcela ísť spať, no nedá mi aby som ti ešte nenapísala: krásna práca s kysnutým cestom. Ďakujem za inšpiráciu. Ukladám do kk na vyskúšanie. 5*
jerica
@babkamt , neoľutuješ, včera som robila na slano, cesto ako hodváb,dnes spravím vianočku. Robila som s hokkaido tekvice.
Určite bude u nás častejšie . Škoda, že nedá sa nahrať foto, mám niečo s pc.
palokuchki
@jozka2 , @pusta , @hanelore , @marienka44 , @staja , @ivav , @terinka55 , @elisticka , @007saru , @hannah22 , @babkamt , dakujem vam za vase mile komentare. Velmi ma potesili. @jerica , @007saru , tak vy ste uz aj stihli napiect. Mam radost, ze ste boli spokojne. @jerica ta vianocka bude tiez urcite dobra. Myslim, ze aj sisky by neboli zle. @marienka44 , tekvicu som ocistila, pokrajala na kocky,nasypala do salky a odmerala som potrebne mnozstvo Tu je foto ako som ju parila.

@hanelore , tak to si velmi cenim.
mataaa
Dnes sme mali na raňajky, boli vynikajúce, iba tak s maslom. Veľmi sme si pochutili, ďakujeme.
pacik
Krása, ako všetko od teba, vyskúšam :-)
mariamka
musim sa pridat tuna k zastupu, fakt su na zjedenie :) este co je tam za bylinku? zvlastne a naozaj pekne vyzera :)
myshka911
dakujem, rohlicku su chutovo fantastickeee a zemlicky ma neuveritelne prekvapili....zaroven chcem podakovat za presnost receptu t.j. stupne celzia, casy, a take drobnosti ako potrime rozslahanym vajickom ci nastrihat noznicami... som uplny zaciatocni vo vsetkom takze toto su pre mna dolezite veci....
medovnicek
výborný nápad, ktorým sa rozhodne nechám inšpirovať, sú krásnej žltej farby, super recept:)
honestka
@Danka : nielen ze krasne na pohlad ale vynikajuce aj chutou.
Az tu sme zacali ocenovat kvalitu roznych typov tekvic- /doma sme nimi chovali prasiatka-ako sa mali dobre sme pochopili az tu :)/
Casto ich robime ako teple prilohy /pecenu s hnedym cukrom/, alebo aj ako hlavne jedla pecene s mix korenovou zeleninou- je perfect.
Ja pouzivam rozne typy duziny do pecenia tu bezne a zacala som s tym vlastne ked ma poziadali priatelia dia a bezlepkaci o nieco dobre pod zub.
Si sikovna a tvoji stravnici su lucky!
hannah22
tak a je upečené, škoda že nemám fotoaparát, slniečka som urobila s slnečnicovým semienkom a rožky vyšli celkom fajn až na to že som ich urobila len 8 ks a sú dost velké... krásna žltá farba a dokonca boli pochválené (manžel,dcéra), hokaido bolo vlastné tak zaradím do nášho jedálnička......dakujem....
palokuchki
@mataaa , mam z toho velku radost ze vam chutilo. @myshka911 , dakujem za hodnotenie receptu a budem sa aj v buducnosti snazit pisat vsetky potrebne udaje. Tesi ma velmi ze ste s @hannah 22 uz recept vyskusali a ze ste boli s nim spokojne. @hannah do prostriedku mozes dat samozrejme semienka ake tebe najviacaj chutia. Ja som tu uz pridala podobny recept  varecha.pravda.sk/recepty/zemlove-kvietky-fotorecept/4245...
Tam som spomenula ako je dobre pouzit formicku pri nasypavani semienok, aby semienka zostali pekne v prostriedku. @pacik , @mariamka , @ywett , @pacinka , @medovnicek , @honestka , dakujem vam za vase velmi mile komentare. Kazdy jeden ma velmi potasil. @honestka , Hanka, ako je dobre ta tu zase vidiet. Chybala si nam tu. Dufam, ze sa v buducnosti castejsie ozves. U nas je tiez pecena tekvica velmi oblubena. Pecieme ju na slano so zeleninou, ale aj na sladko ako to mam v tomto recepte.  varecha.pravda.sk/recepty/tekvica-pecena-s-jablkom-a-s-me...
palokuchki
@hannah22 , prepac 2krat som ti napisala nespravne meno. Ano, rozky budu lepsie ked budu mensie. Z tej polovicnej davky je lepsie ich urobit 12-16 kusov.
mariamka
mala som ooobrovsku pansku tekvicu, ktoru manzel celu upiekol, jasne, ze sa nezjedla, tak mi prisiel vhod tvoj recept, vdaka zan! robila som zemlicky kvazi kaiserky a do tyciniek som dala oliv. olej a struhany Vrsatec, sice nie su take vymalovane ako tvoje /potierala som len slanou vodou/, ale chutove nemaju chybu, nadherna vlacna jemne sladka chut, a tycinky su lepsie ako cipsy, naozaj doporucujem :)

palokuchki
Jarmilka, dakujem za fotky. Potesili ma. Napiekla si same dobroty. Som velmi rada, ze si bola spokojna.
kukulienka71
palokuchki, neviem, kedy som naposledy jedla také fajnové, vláčne kysnuté cesto, rožky som aj naplnila potlačenou tekvicou a škoricovým cukrom, žemličky som zasa posypala hrubou soľou. Piekla som z polovičnej dávky a zmestilo sa mi na plech všetko naraz, upiekli sa za 20 minút potreté žĺtkom s mliekom. ĎAKUJEM za fantastický recept!  scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/1780663_102027978...
akoe
ja som piekla na slano aj zemle aj rohliky,,,, dala somdo rohlikov sunku a syr,,, cesto uzasne,,, super sa s nim robilo a chuť nemala chybu,,,, zemlicky som nechala malo podkysnuť,,, ale rohlicky krásne napuchli,,,, perfekt recept
smejkad
Vydržali jeden deň, takže trvanlivosť som neodskusala :-)
No a dnes som robila vianocku a čokoládovo kokosový pletenec a rovno som do rúry dala piecť aj zvyšok tekvice :-)
Ďakujeme :-)

45678
@palokuchki vzdy,ked peciem tieto chutne zemlicky,myslim na Teba,tak tomu bolo aj dnes.Vdaka za recept,posielam pozdrav a prajem pekny vikend:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia