Rodinný vlašský šalát

matased - fotkamatased, 12. októbra 2015
Rodinný vlašský šalát
Foto: matased

Z času na čas ma napadne urobiť tento fajn šalátik, čomu sa moja rodinka iba poteší, preto som ho pomenovala rodinný. Receptov na túto Zobraziť celý popisZ času na čas ma napadne urobiť tento fajn šalátik, čomu sa moja rodinka iba poteší, preto som ho pomenovala rodinný. Receptov na túto dobrotu je tu viac, tento môj je zhruba tak pre 5 osôb a verím, že tiež zaujme.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 hrsť (alebo mrazený)
2 ks väčšia
2 ks
5 ks uvarené
1 ks
1/2 téglika
2 PL
3 PL
1 PL
2 PL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme vajíčka na tvrdo. Olej, kečup, ocot, cukor, horčicu a worcestrovú omáčku zmiešame dokopy a privedieme do bodu varu, necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s tatárskou omáčkou a kyslou smotanou.

  2. 2

    Salám pokrájame na slížiky, vajíčka nastrúhame na struháku, hrášok povaríme a po vychladnutí pridáme k ostatným surovinám. Ešte pridáme najemno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky.

  3. 3

    Všetko zalejeme pripravenou zálievkou a ešte dochutíme korením a soľou. Šalát necháme dobre odležať aspoň do druhého dňa.

Diskusia k receptu

dorisa
dala by som si tvojho šalátu....k tom rezeň, alebo vyprážanú tresku.....mňam
boxik
Šalát výborný dal by som si , ale názov mi nesedí pretože ide skôr o parížsky šalát , vlašský by mal obsahovať zemiaky.
torticka
Krasny a istotne aj dobry salatik. Ale ten hraaasok, nahradim ho kukuricou. Neviem preco, ale ja sterilizovany hrasok nemusim. Ale uz je v KK.
huck
@Matased , mame radi salaty a tvoj je zase o nieco iny od vyskusanych. Len by som ta chcela poprosit, aby si upresnila ktory makky salam pouzivas pri priprave tohoto salatu. Makka salama je totiz siroky pojem (rozne chute) a pouzitie nejakej inej salamy moze ovplyvnit (zmenit) originalnu chut tvojho salatu. Dakujem! A este, @torticka , podobne ako ty nepouzivam v kychyni sterilizovany hrasok, ale sa hrasku v rcp nikdy nevzdavam. Pouzivam zmrznuty, ktory uparim v paraku . Zachova si aj chut aj farbu cerrstveho.
matased
@boxik , máš pravdu, vždy som si tieto dva šalátiky mýlila...opravovať to už nebudem, ospravedlňujem sa!!!!
matased
@ huck, mám rada HYZA výrobky, v Topoľčanoch máme predajňu, tak salámy obmieňam väčšinou kuracie...napr. Šalátová hydinová saláma EXTRA...treba skúsiť, ktorá Vám najviac chutí, ja na to veľký dôraz nekladiem.
1x huck