Rizoto z Kalábrie fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 8. februára 2017
Rizoto z Kalábrie (fotorecept)
Foto: mariamka

Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept Zobraziť celý popisDnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept koluje po internete.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
50 g (alebo masť 1:1)
200 ml
1/2 ks
1/2 ks
2 PL
1 malá plechovka
1 ks
2 dl
1 l (bujón)
1 ČL
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Čo potrebujeme. Najlepšie si je všetko dopredu pokrájať.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masle, oleji/masti alebo kombinácii opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kuracie mäso, opražíme zo všetkých strán. Pridáme papriky, tiež opražíme.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu, opražíme, vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie, vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín. Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni varíme a premiešavame. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža zmäkne, stačí na skus, ona dôjde.

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme scedený hrášok, dosolíme, okoreníme, doštipľavíme, podávame. Je to naozaj veľmi chutné a je toho veľa, tak pre regiment :)

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Budem rada, ak vyskúšate, dobrú chuť :)

    Rizoto z Kalábrie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Super jedlo! A veľmi dobre, že si ho pridala, už neviem, čo variť, aby to bolo chutné, rýchle a aby to aj všetci doma jedli. Som teraz veľmi pracovne vyťažená, takže na dlhé vytváranie nie je čas a ani energia.
aja71
Vypadá to zajímavě, určitě časem vyzkouším, klukům by to mohlo i chutnat.
kukulienka71
do tradičnej talianskej kuchyne mi karí korenie nepasuje, ale dnes je možné už všetko, asi je to modernejšia fúzia. Tá porcia na tanieri by mi určite nestačila, vyzerá chutne aj pekne farebne, to ja oceňujem vždy.
mariamka
dievčence, dámy, ďakujem pekne za komenty
@izabella929 vyzerá aj chutí :)
@denyany čítaš mi z duše, aj som sa bála, kedže podobné rizotá treba miešať neustále a vystáť jamu, toto nebolo také hrozné, dúfam, že bude chutiť, ak sa rozhodneš :)
@aja71 u mňa zatiaľ jedli jenom kluci /teda okrem mojej koštovky/ a veľmi im to chutilo, verím, že bude aj tvojim ,,
@kukulienka nevravím, že autentický, aký som kúpila, taký predávam, na večer sa netreba prejedať :)
inak zaujímavé, že aj na druhý deň po ohriatí bolo šťavnaté, ďakujem ešte raz, potom sa ozvite :P
kecemis
@Mariamka toto vyzera velmo zaujimavo. Asi ked zrealizujem pridam si trochu chilly. Ono to aj viac zahreje v tejto zime. Dakujem za inspiraciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia