Rizoto s medvedím cesnakom

lucka555 - bez fotkylucka555, 4. apríla 2015
Rizoto s medvedím cesnakom
Foto: lucka555

Keďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že ho je aj veľmi, veľmi veľa.. aspoň u Zobraziť celý popisKeďže medvedí cesnak je teraz veľmi aktuálny a kto vie kde ho hľadať, tak vie že ho je aj veľmi, veľmi veľa.. aspoň u nás na východe :) A tak som sa rozhodla urobiť také trošku menej tradičné rizoto. Hádam, že bude aj Vám chutiť tak veľmi ako chutilo nám.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 PL
50 g
300 g
1 l
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vývar, ktorý udržujeme teplý. Cibuľku si pokrájame na drobné kúsky a opražíme v hrnci na 1PL olivého oleja a 25g masla. Prisypeme ryžu a tak pol minútky restujeme.

  2. 2

    Prilejeme víno, miešame na miernom plameni. Necháme všetko víno odpariť. Keď je víno odparené pridávame postupne po 1 naberačke vývaru - vlejeme naberačku, premiešame, necháme odpariť, prilejeme ďalšiu. Takto po naberačkách pokračujeme až kým nebude ryža uvarená. Miešanie je veľmi dôležité aby sa ryža nepripálila.

  3. 3

    Keď je ryža uvarená pridáme nastrúhaný parmezán, nasekaný medvedí cesnak a zvyšné maslo. Ak treba dosolíme, okoreníme. Poriadne premiešame, vypneme plameň, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku odpočinúť. Kto by chcel môže pridáť aj kuracie mäsko, záleží na každom čo má rád. :)

Diskusia k receptu

kimlo
To môže byť chutné, práve som bol dnes nazbierať za košík medvedieho cesnaku...
marienka44
@Lucka555 , z čoho je ten vývar???
Zeleninový alebo masový? Bez tejto informácie nemôžem recept zopakovať. Pekné foto.
lucka555
@marienka44 no popravde neuvažovala som či na výbere vývaru až tak záleži.. ale pokial je čerstvý tak by som volila zeleninový (tak som to urobila ja) ale pokial by niekto robil z bujónu tak myslím, že ani kuracím nič nepokazí..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia