Rímske špenátové lasagne

Miloš Jančovič
šéfkuchár hotela Magnólia v Piešťanoch, 19. novembra 2010
Rímske špenátové lasagne
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 balíček
Náplň 1:
400 g
50 g
2 strúčiky
Náplň 2:
2 ks
250 g
50 g
100 g
Podľa chuti:




Postup

  1. 1

    Formu vymastíme maslom a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nie je nutné predvariť. Pripravíme si špenátovú náplň. Mrazený špenát necháme trochu rozmraziť a potom ho krátko podusíme na olivovom oleji. Pridáme pretlačený cesnak, prípadne smotanu a dochutíme korením a soľou.

  2. 2

    Tvarohovú náplň pripravíme tak, že rozšľaháme tvaroh, parmezán, vajce a smotanu. Keď nemáme tvaroh, môžeme použiť ricottu. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na vrstvu lasagní rozotrieme časť špenátovej náplne a prikryjeme ďalšou vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokiaľ máme ingrediencie.

  3. 3

    Vrchnou vrstvou by mal byť špenát. Podľa chuti túto vrstvu môžeme posypať strúhaným eidamom. Pre zjemnenie chuti pridáme navrch pár kúskov masla. Špenátové lasagne zapekáme asi 40 minút. Vhodnou prílohou je paradajkový šalát.

Diskusia k receptu

dorisa
Lasagne robievam, ale s paradajkami,maskom a syrom, a bešamelovou omáčkou. Určite by mi aj tieto chutili, špenát zbožňujem. Receptík ukladám.
vcelka
Práve lasagne mi chýbajú v "talianskych" tunajších reštauráciách. Doma sa to opôlatí robiť len vtedy, keď sa to hneď zje, no a samozrejme,pre viac osôb. Tie ostatné cestoviny - ja tomu vravím niečo s niečim - si spravím aj doma, za to 5 a viac eur zaplatiť nemienim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia