Mäsová nátierka

Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa na to použiť rôzna divina.

10 minút
príprava
480 minút
na 95 °C

Suroviny

Postup

  1. Môžete použiť aj inú divinu, ale potom by som zmenil korenie a víno. Ja som použil toto mäso, ktoré sa predáva v takýchto balíčkoch. Balia to Topoľčianky ŠL. Takže dá sa zohnať, kto chce.
  2. Do pomalého hrnca dáme krájanú cibuľu.
  3. Na ňu surovú slaninu o veľkosti asi 1,5 cm. Posypeme drvenou rascou, čili a vegetou (kto nechce vegetu, dá soľ.)
  4. Napokon pridáme mäso pokrájané na 4 cm kúsky. Zalejeme vínom, na muflóna biele suché. Je to vlastné divoký baran s veľmi chutným mäsom. Zapneme hrniec na Low to je asi 95 °C na 7 - 8 hodín. Mäso sa musí rozpadať a slanina roztopiť.
  5. Tesne pred koncom si cesnak nastrúhame a korenie zelené namelieme.
  6. Na zaver pridáme cesnak a počkáme asi 3 - 4 minúty, nech to pekne prevonia. Potom dáme hrniec preč z tepla a pridáme zelené korenie. Premiešame a dáme do pohárov, necháme vychladnúť v chlade na 12 hodín.
  7. Mne vyšli 4 aj niečo poháre 330 g. Takto to vyzerá chladené.
  8. A takto na chlebe. Je to mierne pikantné a cesnakové. Za nápad vďačím varecháčovi @Kimlo. On nevedomky ma k tomu dokopal. Verte či nie, je to fakt dobré. Neviem či vydržia tieto 4 poháre 2 dni. Stále sme v chladničke na tom.