Rigó Jancsi v muffinovej forme fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. novembra 2012

Dnes som upiekla výbornú pochúťku. Už mám tu recept Rigó Jancsi, ale sú to rezy, aj keď veľmi skvelé, ale táto fajnotka nemá chybu..a Zobraziť celý popisDnes som upiekla výbornú pochúťku. Už mám tu recept Rigó Jancsi, ale sú to rezy, aj keď veľmi skvelé, ale táto fajnotka nemá chybu..a kto to bol Rigó Jancsi, o tom som podrobne popísala v tom predchádzajúcom recepte...

17
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 lyžíc
60 g
3 lyžice
Krém:
300 ml
2 ks
2 ks
50 g
Na polevu:
100 g
2 lyžice
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Najprv som si urobila šlahačku, lebo tá musí ísť do chladničky...V 300ml .mlieku som vymiešala do tuha 2 sáčky šlahačky rastlinnej v prášku aj so stužovačom...do rajnice som dala roztopiť čokoládu nad parou..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som roztopenú čokoládu a poriadne vymiešala do tuha..uložila do chladničky, pokiaľ sa všetko upečie..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si 6 lyžíc práškového cukru a 6 celých vajec...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vymiešala všetko do tuhej hmoty..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zmiešala som 60g.hladkej preosiatej múky s 3 lyžicami kakaa a po lyžičkách som opatrne vmiešavala do cesta...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maffinovú formu som vymazala olejom a cesto som po lyžičkách naliala do formy...pozn: toto cesto je pre 17 maffín...takže som to riešila tak, že cesto , čo mi zvýšilo, som vyliala do okrúhlej formy, lebo mám iba jednu maffinovú formu..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trúbu som predhriala na 180st. a piekli sa 15 min..a takto vyzerajú upečené..maffiny som nechala úplne vychladiť..pokiaľ sa chladili, pripravila som čoko polevu..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    100g. čokolády a 2 lyžice masla som nechala roztopiť nad parou...vychladnuté vrchnáčiky maffín som namočila do čokolády a uložila do chladničky stuhnúť...po stuhnutí čokolády, som vrchnák maffinky odrezala ostrým nožom...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    spodnú časť maffinky som potrela marhuťovým lekvárom..pre vylepšenie chute som ešte uložila na lekvár domáce kandizované pomarančové kôry, ale nemusia byť...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na lekvár som natrela šlahačkový krém...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a položila na to čokoládový vrchnák..

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a všetko je hotové...je to niečo veľmi chutné, ak to vyskúšate, prajem vám dobrú chuť...

    Rigó Jancsi v muffinovej forme (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

ancicka
A ja som si myslela,že Rigojanči sú rezy.Nooo,môže to byť fajn!
izabella929
@ancicka , veru je to fajnotka..) dnes mi došiel brat na návštevu a ochutnal, povedal, že niečo tak fajné ešte nejedol...Ďakujem ti pekne za komentár.-)
mracik9
izabella929,no jaké to musí byť dobručké,určite to vyskúšam,šikovnica ako vždy.
izabella929
@tatranka , niečo výnimočne fajné Martička,,,) doporučujem vyskúšať, má skvelé cesto, ľahučké a krehké , no a tá čoko so šľahačkou to istia...ďakujem pekne za kometár.-)
danda3
Jej, krásne muffinky a s krémom musia byť úžasné!♥
irenaw
ty si výmyselníčka, takto sú pekne rovnaké, čo sa mi nikdy nepodarí pri krájaní :-)
lusinkab
Nadherne kolaciky :-) ukladam a milujem tvoju kreativitu v kuchyni :-)
izabella929
@danda3 , toto je niečo tak výborné, že som to ani sama neočákavala...s tým krémom tak parádne zmäkli mufiinky, že brat večer vravel, že to je fajné aj pre bezzubých haha...))!no vydarili sa..dík za komentár-)
izabella929
@irenaw , netreba sa toho báť...keď sa vychladili a vybrala som ich z formy, tiež som sa zľakla, ako ja odrežem ten vrch, veď je to tak krehké cesto, ako páper...ale tým, že som omočila vrchnáčiky do čoko a nechala stuhnúť, sa to krásne rezalo, pod tým klobúčikom to bolo pevné...takže sa toho neboj..) potom napíš, ako chutili, lebo toto je niečo veľmi chutné..) dík za koment)
izabella929
@lusinkab ,teším sa, že sa ti páčia, lebo aj mne.-)ešte takýto recept tu nemám, nejak som nenašla niečo také, čo by ma oslovilo, ale tento je ten pravý orechový, ako napísala o muffinkách pred časom aj @tatranka..skuto čne výnimočný.-) ďakujem pekne za komentár.-)
gubics
Obľúbené zákusky mojej nebohej tety. Piekla ich na každú slávnostnú príležitosť, a my deti sme sa s nimi napchávali.
jeka
No klobúk dole,za fajn koláčik v inej podobe,dakujem
helca103
vypadajú naozaj krásne, tvoje koláčiky sú vždy úžasné,máš super nápady.
izabella929
@margaretka28 ,práve teraz som mala milú návštevu v nedeľu a sme so švagrinkou preberali, čo budem piecť na Vianoce...ja som vyhlásila, že tieto muffinky Rigó Jancsi som piekla prvý krát, ale to bolo to najfajnovejšie, zo všetkého, čo som tento rok piekla...a bolo toho dosť...ale tento koláčik nám zmizol zo stola za 2 hod. môžem potvrdiť, že nič lepšie som ešte nejedla...a hoci nebol oň veľký záujem z varecháčok...asi ten maďarský názov, ale toto niečo úžasné,ktoré sa priam v ústach rozplýva nemá chybu..vrelo doporučujem a ručím za to, že úspech bude mať veľký.-)
izabella929
@medulienka122 , prečítaj si prosím komentár, ktorý som napísala pri recepte Rigó Jancsi muffiny margaretke28...je to niečo úžasné a pre tento rok je to u mňa TOP recept.-)
aleana
Tento šľahačkový krém je fantastický! Odporúčam vyskúšať,neobanujete :-) Dnes som ho urobila a natrela som ho na korpus z mikrovlnky.Nedala som ani lekvár,pre mňa nebol potrebný.
izabella929
@aleana...na tento zákusok mám veľmi milé a sladké spomienky...)keď som ho piekla,mala som iba jednu formu na muffiny a zbytok cesta som dala do okrúhlej formy..prišla nám návšteva a za pol hodinku sa všetko pojedlo...boli veľmi chutné a všetkým sa práve tento krém páčil...vďaka za vyskúšanie receptu...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia