Rigo Jancsi rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som upiekla najčokoládovejšie rezy.Povráva sa, že keď Rigo Jancsi cigánsky primáš hral na husliach sentimentálne tony, dokázali si podmaniť ženské srdcia.Keď sa zahľadeli do jeho čiernych vášnivých očí, stratili posledné zvyšky rozumu.To sa muselo stať aj bohatej dedičke amerického miliardára Clave Ward v r. 1896. Počula hrať mladého maďarského primáša Rigo Jancsiho v parížskej kaviarni.Neváhala opustiť svojho manžela a spôsibiť tým obrovský škandál.Láska bola vzájomná, no trvala iba 10 r.

30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdelila som vajíčka, bielky osobitne. K žltkom som pridala 6 lyžíc cukru a vymiešala do tuhej peny.
  2. K vymiešaným žltkom som pridala 6 dkg.polohrubej múky a opatrne som ju primiešavala .
  3. Potom som opatrne pridala 3 lyžice kakao a bielka vymiešané do tuhej peny..
  4. Menší plech som vymazala olejom a vysypala polohrubou múkou.Cesto som vyliala na plech.Trúbu som rozohriala na 160 st. a piekol sa 20 min.
  5. Upečený koláč som po vychladnutí prekrijila na polovicu po dlžke.
  6. Jednu polovicu cesta som potrela lekvárom..
  7. Na druhú polovicu, ktorá bude tvoriť vrch zákusku som naniesla polovicu čkoládovej polevy.Čokoládu som nechala vychladiť a po stuhnutí som natrela aj druhú polovicu polevy..
  8. Vrchnú časť som pokrájala na 5 cm.časti. Na spodnú časť, ktorú som potrela lekvárom som naniesla krém.Na krém som uložila vrchnú časť koláča a prekrojila som aj spodnú časť.Musela som to takto poriešiť, lebo inak sa mi nedalo koláč pokrájať.Tej plnky je dosť hodne a aj keď je dosť tuhá, šmýkalo sa mi to pri krájaní.Pokial sa odhodláte upiecť tento vynikajúci zákusok , prejem vám k tomu dobrú chuť..
  9. Šlahačku s cukrom som vyšlahala na tuhú hmotu a pridala som 6 lyžíč kakaa a znova som to prešľahala, pokial nebola úplne tvrdá hmota...Potom som ju naniesla na lekvárom potretú časť koláča a uložila na vrch pokrájané čkoládové vrchy..
  10. Láska medzi primášom a miliardárkou čoskoro skončila, lebo sa Clave zaľúbila do talianského čiašníka, za ktorým utiekla.Na počesť neskutočne romantickej lásky vymyslel cukrár zúkusok menom Rigo Jancsi, ktorý je tak úžasne jemný a najčokoládovejší, že sa priam rozplýva v ústach...tento text sa mi nezmestil na úvod...