Ríbezľový sirup bez varenia

Autor receptu: sev111

Viete, že... … 40 guľôčok ríbezlí denne pokryje odporúčanú dávku vitamínu C?

Postup

  1. 2,5kg ríbezle popučíme nesmie byť kontakt s kovom, ja pučím rukami, k tomu pridám 1,5l vody, vodu mám prevarenú a vychladenú s konzervačným prípravkom a 5g kys.citrónovej, necháme stáť 24hod v chladničke občas premiešame, potom scedíme cez gázu a rukami vytláčame šťavu, potom na 1l šťavy som dávala 1kg cukru dávala som pol na pol hnedý a biely cukor, hnedý dá karamelovú chuť, miešaním rozpúšťať nesie stále prísť do kontaktu s kovom, ja som to mala v chladničke pomiešala a nechala tak pokiaľ nebolo rozpustené ono sa miešaním stane hustý sirup skoro až želé , plniť do suchých fliaš vrchnáčiky vždy vyváram a už len odložiť do komory či špajzky želám dobrú chuť a príjemné popíjanie
  2. u nás ho pijeme riedený alebo neriedený po lyžiciach :-) chuť a vôňa je úžasná nedá sa porovnať z vareným sirupom