Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč s pudingom a posýpkou (fotorecept)
Autor receptu: malenik
Od mojej milej susedy som dostala biele
ríbezle, tak som upiekla rýchly hrnčekový
koláčik.
12 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Použila som plech o veľkosti 23x30 cm. Ak idete koláč robiť na veľký klasický plech, treba dať dvojnásobný počet surovín. Tento recept je výborný v tom, že sa môže obmieňať ovocie a príchuť pudingu.
- Vymiešame suroviny na cesto. Kakao môžete, ale aj nemusíte pridať.
Ďalej si pripravíme posýpku. Sypké suroviny zmiešame v zvlášť miske, prilejeme roztopenú Heru a zmiešame.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.
- Cesto nalejeme na plech, lyžicou nakôpkujeme puding, posypeme ríbezľami a nakoniec posypeme posýpkou.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, treba si sledovať, prípadne skúsiť špáradlom, či je cesto upečené.
- Koláčik necháme vychladnúť a krájame.
Dobrú chuť :-)
- Tento koláč robievam aj z čerstvých jahôd bez pudingu, na jeseň zas s karamelovým pudingom a dusenými jabĺčkami. Fantázii sa medze nekladú. Keď je koláčik čerstvý, posýpka je skôr chrumkavá, ak vám vydrží do druhého dňa, tak zmäkne.