Ríbezľové svieže rezy

abkul - fotkaabkul, 23. júna 2013
Ríbezľové svieže rezy
Foto: abkul

Som rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem Zobraziť celý popisSom rada, že máme Varechu. Nachádzam tu fantastické recepty, ktoré mi pomáhajú pri každodennom rozhodovaní "čo dnes uvarím" a hlavne nové recepty, ktoré chcem ihneď vyskúšať. Je to naozaj skvelé, mať možnosť spoznať jedlá všakovakej chuti a za to patrí všetkým moja vďaka. Sem-tam aj ja prispejem svojou kvapkou tak, ako teraz. Je čas ríbezlí a pravidelne pečiem ríbezľové rezy. Recept mám už dávno od sesternice. Veľmi nám chutia. Možno budú aj Vám, ktorí sa necháte inšpirovať.

25
porcií
35 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
250 g
5 ks
400 g
1/2 bal.
Plnka:
5 ks
štipka
250 g
750 g alebo podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cesto urobíme nasledovne: Heru nahrejeme, aby bola mäkká a vymiešame ju s cukrom. Potom po jednom primiešame žĺtky a múku s 1/2 PDP. Hotové cesto roztlačíme na vymastený plech a dáme zapiecť na180 st. asi na 7 minút.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 1
  2. 2

    Zakiaľ sa cesto zapeká, pripravíme si plnku: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a potom do neho pridáme preosiaty cukor a ríbezle.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 2
  3. 3

    Zľahka všetko premiešame

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravenú plnku natrieme na zapečený koláč.

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do rúry a zapekáme do zlatova asi 15 min, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť a pokrájame mokrým nožom. Prajem dobrú chuť!

    Ríbezľové svieže rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

mracik9
tak to musela byť dobrota,tá kyslosť s tým sladkým snehom,mňam
siesta
Vyzeraju naaadherne a paci sa mi aj ten tanierik :-)
youness30
tak tento koláčik poznám a robievam, je naozaj velmi chutný a svieži
nonna
Pekne vypracované, pochvala! Nie som na sladké, ale už štvrtý rok mi ríbezle abnormálne zarodili, nestíha sa jesť, variť lekvár, rozdávať, tak si ukladám tento recepis ako inšpiráciu, čo s týmto pre mňa kráľovským ovocím. A posúvam aj na FBčko.
fialka49
Ako koláčik veľmi chutne vyzerá, tak aj chutí. Robili sme ho teraz na nedeľu a bez neho by sa nám čas dozretých červených ríbezlí ani nerátal. V reze snehu roztečená červená šťava - to je ako od maliara.
Skôr ako vmiešam ríbezle do snehu, premiešam ich s 2 polievkovými lyžicami maizeny, potom neklesnú v snehu a vtedy vynikne to roztečenie šťavy z ríbezlí.
abkul
Ďakujem za Vaše komentáre. Koláčik je naozaj výborný a aj rýchle urobený. Ovocné letné koláče sú naozaj skvelé.
katca22
nechýba nejaká tekutina do cesta ???- mám len takú posýpku
abkul
Nie. Je tam Hera a 5 žĺtkov a to stačí ak by to pomohlo trošku to nahrej ten základ cesta. Ale recept je dobrý, vždy sa podarí.
shpirti
Akurát dopečený a ochutnaný...Musím povedať, že je to riadna mňamka! Ďakujem za ďalší skvelý recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia