Rezy z lesného ovocia fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. augusta 2015

Veľmi chutné rezy s tvarohovým krémom v spojení s ovocím lesná zmes, ktorý na maškrtnosti dopĺňa šľahačka posypaná čoko struhlinkami..

16
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks (celé)
8 PL
8 PL
1 bal.
tvarohový krém:
500 g
250 ml
1 bal.
3 PL
1 ks na šťavu
ovocie lesné:
1 bal. (zmes mrazené)
200 ml
1 bal.
1 PL
šľahačka na vrch:
2 bal.
2 bal. (Smetafix)
300 ml
1 PL
 na struhlinky
3 PL




Postup

  1. 1

    Do miešacej misy som dala celé vajcia, pridala som práškový cukor a vymiešala do peny mixérom 7 min.

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridávala som po lyžici do cesta a opatrne vmiešavala..

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala pečiacim papierom..27x37 cm. cesto som vyliala a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15 min.

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    upečený a vychladnutý korpus som upravila a uložila na podnos..potrela som ho marhuľovým džemom..

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila som si tvarohový krém: do misy som dala tvaroh, smotanu, cukor,šťavu z citrónu a všetko som dobre premiešala...v druhej miske som v 100 ml. vlažnej vody vymiešala želatínu za studena..do želatíny som po lyžici vmiešala tvarohový krém,,,krém som dala do chladničky stuhnúť..stuhnutý tvarohový krém som natrela na marhuľový džem..

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    lesné ovocie som dala do rajnice, do 200 ml. vody som pridala cukor a zlatý klas, rozmiešala a pridala som k ovociu a nechala na slabom plameni zhustnúť...uvarenú zmes som dala do chladničky dobre vychladiť..potom som ju rozložila na tvarohový krém..takto upravený koláč som dala dobre vychladiť, aby bol stuhnutý povrch a dobre stedený pred uložením šľahačky...

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v mlieku som vyšľahala šľahačku v prášku, cukor a smetafix..dobre tuhý sneh som uložila na ovocný povrch...boky zákusku som upravila..pozn:prosím neposudzujte použitie rastlinnej šľahačky na zákusok ako chybu..rozhodla som sa takto preto, lebo som sa dočítala o tom, ako sa vyrábajú šľahačky, ktoré môžeme kúpiť v našich obchodoch..keďže je šahačka 33% vyrobená umelo a smotanu ani nevidela, je proste jedno, či použijem umelo vyrobenú šľahačku, alebo šľahačku v prášku..je to v podstate to isté..pokiaľ som mala farmára, ktorý mi dodával pravú domácu šľahačku, nebolo čo riešiť..zákusok bol exceletný a chutný..

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zákusok som uložila na noc do chladničky..druhý deň som ho pokrájala na rezy a posypala čoko struhlinkami..prajem vám dobrú chuť..

    Rezy z lesného ovocia (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

frezia68
A zasa ďaľšia fajnotka je na tanieri :-) .Radšej idem ďalej,lebo také chúťky robíš.....,ale pridám 5*.
mata3636
krásne. len ja by som si ho troška upravila - bez šľahačky, tú veľmi nemôžem, takže navrch by som dala želatínu. to by bolo tiež mňam
5*
terinka55
Luxusné ako vždy. Moja výhoda, že sa radšej pokochám ako jem sladkosti.
Pri tom, čo dávaš, by to bolo veľké pokušenie. Chválim!
sracz
... nuž čo dodať, @izabella929 milá, jednoducho "Ria Carneval vôní, chutí a pôvabu" - rcp, výsledného productu i domácej pani!!!
bambulkaaa
Vyzerá famózne ako všetky tvoje koláče a určite aj tak chutí pri tej kombinácii chutí ktoré si tam dala šikulka :)
tiginko
mňam, to by som si teda dala hneď :-) Pekný víkend Izka
izabella929
@frezia68 ,veru veľká mňamka..)@mata3636 , pôvodne som chcela tiež použiť na vrch želatínu, lenže objednávateľ chcel šľahačku..@terinka55 , tiež často iba popasiem oči..jeden môžem, ale viac nemusím.-)))@tetrisss , potešila si ma.-)@sracz ,máš skvelý odhad, zákusok je famózny..)@jozka2 , je dosť vysoký a dosť som mala obavy, že sa mi bude padať, ale ustáli to.-)@bambulkaaa ,sú iste všetky chutné, lebo ich pečiem s láskou.-)@tiginko , pochutnala by si si určite..vďaka za prianie, tiež ti prajem a všetkým varecháčom veľmi pekný víkend..a ďakujem vám všetkým za milé slová aj komentáre.-)
patroveckypitrs
Vyzerá utešene, len škoda že je na foto a nie na tanieri pri mne, hneď by som si dal. Tak krásny 5* zákusok.
mracik9
izabella929,určite je fantastický,takéto mám veľmi rada :))
babkamt
naša usilovná Izka znovu napiekla fajnový zákusok:-)
izabella929
@patroveckypitrs , že by si si pochutnal o tom presvedčená.-)tvoje hodnotenie si vážim..@mracik9 , tak toto boli skutočne výborné rezya to lesné ovocie troška kyslasté veľmi dobre ladilo s chuťou korpusu a šľahačky.-)@babkamt , je toto moja najväčšia záľuba, takže jednak si dám záležať na chuti a tiež na kráse rezu..)@oline čka,veľmi rada pečiem, varím a zaváram, môj koníček ma napĺňa, takže sa teším, že sa ti to páči.-) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
klaudia968
@izabella929 Izka s týmto si mi vyrazila doslova dych. Práve som si oslintala klávesnicu. Pred chvíľou som strčila do mrazáku černice čo sme s mužom nazbierali, už viem na čo ich využijem. 5x5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia