Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom fotorecept

3sandra3 - fotka3sandra3, 24. novembra 2015
Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom (fotorecept)
Foto: 3sandra3

:-)

Suroviny

260 g
300 g
1 ks krémová
150 g
150 g
100 g tmavá
300 ml
 ovocný




Postup

  1. 1

    Použijeme plech o rozmerov 26 cm x 22 cm. Potrebujeme piškoty z Lidla TASTINO 200 g , musíme si kupiť 2 balíky. Potrebujeme spolu 36 ks piškot /18 ks spodný rad a 18 ks vrchný rad. Jeden piškot meria 10 cm/.

    Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krémová čokoládová náplň. Príprava podľa návodu na obale. / 300 ml mlieka, môžete dať aj menej, napr. 250 ml, aby bol krém trochu hustejší/.

    Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Použila som toto gaštanové pyré.

    Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto som naukladala piškóty namočené v ovocnom sirupe. /18 ks spodný rad/.

    Rezy s čokoládovo-gaštanovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo vodnom kúpeli si rozpustíme tmavú čokoládu, necháme vychladnúť, ale musí byť tekutá.

  6. 6

    Suroviny máme pripravené a môžeme si dokončiť krém. Vymiešame maslo s prášk. cukrom, pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu, vymiešame, pridáme gašt. pyré, vymiešame a pridáme krémovú čokoládovú nápln, ktorú sme si pripravili v bode č. 2.

  7. 7

    Na pripravené piškoty v plechu dáme polovicu plnky, poukladáme zase piškóty namáčané v sirupe a opäť plnka.

  8. 8

    Zdobenie môže byť ľubovoľné, môže byť čokoládová poleva, strúhaná čokoláda atď. Ja som dala čokoládovú ryžu.

Diskusia k receptu

mesiar50
Výborne vyzerajúce rezy a krém v nich musí byť jedna
,,pekná rozprávka". :-)
1x alda
3sandra3
Ďakujem. Sú naozaj chutné. Ibaže som fotila, ked ešte nebol koláčik dobre stuhnutý a bol to kraj. No, nevydržala som. :-)
1x alda
sracz
... zaiste chutný variant rezov, milá @3sandra3 hodný realizácie aj tu. Zvlášť ma láka predstava chutí čokolády a gaštanov. Véééééééľmi to dávno hlavná ulica v Košiciach, od hotela Slovan po dnešnú sochu maratónca, prevoniavala pečenými gaštanami! Nádherné spomienky, za ktoré Ti ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia