Karamelový zákusok

Rezy Grande Martini (fotorecept)

Autor receptu: martin2002

Rezy s jedinečnou chuťou karamelu a orieškov. Vhodné na oslavu, svadbu alebo slávnostné pohostenie, či nedeľné posedenie pri káve. Ja som si ich vymyslel a skombinoval niektoré chute, vznikli z nich tieto vynikajúce rezy. Robil som ich na moju dnešnú oslavu 16-tich narodenín. Odporúčam aj vám si ich pripraviť, neoľutujete. Tak poďme na to!

48
porcií
120 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tmavé piškót. cesto si upečieme 2x. Celé vajcia šľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom dobrých 10 min do peny. Postupne zašľaháme olej. Múku s práškom do pečiva a kakaovým práškom preosejeme a už iba zľahka zamiešame do cesta. Takto pripravené cesto, vylejeme na plech s papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme pri 200 °C, cca 7 min. Treba dať pozor, je to tenká piškóta, je rýchlo upečená. Po upečení necháme na papieri na pečenie a preložíme na mriežku alebo dosku. Tento postup zopakujeme 2 krát.
  2. Tak isto si pripravíme 1 ks svetlý piškótový plát, len bez pridania KAKAOVÉHO PRÁŠKU. Všetky korpusy si necháme ochladnúť a pripravíme náplne. Fotopostup korpusov a náplní nepridávam, lebo som zabudol nafotiť :D :D a je to jednoduchý postup podľa návodu.
  3. Karamelová náplň: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a pridáme 1 celé skaramelizované Salko. Poriadne vyšľaháme a necháme vychladiť.
  4. Kakaová náplň: Z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding, necháme prevariť a vypneme. Úplne vychladnutý hustý puding vyšľaháme do peny so zmäknutým maslom. Pridáme kakaový prášok a rum podľa chuti, došľaháme a dáme zachladiť.
  5. Orechová náplň: Mlieko s kryštálovým a vanilínovým cukrom necháme zovrieť a pridáme mleté orechy. Sparíme, vymiešame a k vychladnutej orechovej zmesi pridáme zmäknuté maslo a rum podľa chuti. Vyšľaháme dohladka a necháme vychladnúť.
  6. Medzitým, ako nám chladnú plnky, si zalejeme kávu na piškóty a môžete si pridať do nej trochu rumu, ale už som nepridával, aby neprerazil chuť kávy. Rum je v plnkách.
  7. VRSTVENIE: Najprv dáme tmavý plát na papier na pečenie.......
  8. ....potrieme polovicou marhuľového džemu(ak sa dá, tak domáci - ja som mal domáci)....
  9. ..... na džem natrieme karamelovú náplň a rozotrieme.......
  10. .... uložíme svetlý plát na karamel.....
  11. ..... potrieme druhou polovicou džemu...
  12. ....natrieme orechovú náplň...
  13. ....rozotrieme orech.náplň a prichystáme si kávu, piškóty budeme do nej namáčať a ukladať na orechovú náplň......
  14. ..... a ukladáme.....
  15. .... na piškóty si dáme poslednú kakaovú náplň....
  16. ......rozotrieme......
  17. Nakoniec priklopíme tmavý piškót. plát a šup do chladničky na noc.
  18. Zákusok po odležaní polejeme hustejšou čokoládovou polevou s trochou Cery, pretože keby bola moc riedka vsiakne do korpusu. Pofrkáme cez ozdobné vrecko bielou čokoládou a necháme zachladiť. Urobíme odrezky a krájame na úhľadné rezy.
  19. Prajem Vám príjemnú Dobrú chuť ! :D