Krémový zákusok

Rezy Budapešť (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok

22
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kakaové cesto: Najprv si vždy pripravím vaľkané cesto. Múku preosejem, pridám soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, masť a všetko spolu zmrvím.
  2. Pridám vajce, kakao a pomaly prilievam smotanu na šľahanie a zmiešavam a zamiesim.
  3. Cesto dobre vypracujem a rozvážim na 2 časti. Nechám ho odpočívať, pokiaľ si uvarím v mlieku krupicu.
  4. Potom cesto priamo na papieri na pečenie vyvaľkám na veľkosť plechu 27x37 cm a popichám vidličkou.
  5. Keď mám obe cestá vyvaľkané, uložím ich na seba aj s papierom, aby nevyschli kým ich budem piecť.
  6. Piškótové cesto: Teraz si vymiešam vajcia s cukrom do peny na piškótové cesto. Múku zmiešam s práškom do pečiva a sódou a preosejem k vajcovej hmote a opatrne vmiešam. Plech vysteliem papierom na pečenie, cesto vylejem, uhladím. Rúru predhrejem na 180 °C a pečie sa 10 min.
  7. Hneď ako sa upečie piškóta, uložím na plech aj kakaový korpus jeden po druhom a každý sa pečie 6 minút. Nechám všetky chladiť na mriežke.
  8. Krém: Krupicu som uvarila v mlieku aj vanilkovým cukrom a nádobu som vložila do misy so studenou vodou, aby sa rýchlejšie vychladila. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny, a vychladnutú krupicovú kašu som pridávala po lyžici. Napokon som pridala rum a všetko zmiešala. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila na 3 hodiny do chladničky.
  9. Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila kakaový plát, natrela som ho horúcim lekvárom. Na taký plát stačí 1 PL horúceho lekváru.
  10. Na lekvár som natrela polovicu krému,
  11. ...na krém som položila piškótový korpus, natrela som ho 2 PL horúceho lekváru.
  12. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému a zakryla posledným kakaovým plátom. Na vrch som položila papier na pečenie, položila naň dosku na krájanie a 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
  13. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala vrch a dala stuhnúť do chladničky.
  14. Krájala som ho horúcim nožom na rezy. Prajem vám dobrú chuť.