Vanilkový zákusok
Vanilkový zákusok

Rezy Biely elegán fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. júna 2017
Rezy Biely elegán (fotorecept)
Foto: ancicka

Rezy, ktoré sú hodné svojho názvu a taktiež chutnučké, lahodné.

30
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
300 g
200 g
250 g (Palmarin)
štipka
1 ks
1 ks
2 ks
200 g
Plnka:
1 liter
200 g
1 ks
200 g
250 g (Hera)
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do misky si dám suroviny na cesto a zhnetiem.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyložím na jemne pomúčenú dosku a vypracujem hladké cesto,

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktoré potom rozdelím na 4 rovnaké časti, asi 370 g.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom každé cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a uložím na vymastený plech a upečiem. Pečiem asi 10 min na 180 °C. Cesto by nemalo zhnednúť, musí byť pekné biele.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mlieka, múky a cukru uvarím puding a za občasného miešania nechám vychladiť.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si vyšľahám maslo s pr. cukrom a cit. šťavou

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a po vychladení zmiešam a dobré vyšľahám.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plnku si rozdelím na pláty, vrchný tiež jemne potriem plnkou

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ozdobím buď strúhanou bielou čokoládou alebo bielou čokoládovou ryžou. Nechám v chlade stuhnúť, najlepšie cez noc.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí pokrájam na rezy.

    Rezy Biely elegán (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

luwinka
Krásne rezy ,hned by som ochutnala ,prave nemám nic upecene a tieto su mňam.
atina47
Krasny zakusek, ale musim pockat jeste mame kolace s pudinkem a jablky podle receptu od Cesminaz, jsou vyborne, verim, ze Tvoje budou take vynikajici, jen kdyby nas nestrasila rucicka na vaze.
haji
Krásná práce, hned bych ochutnala, s kafíčkem, jejda! Díky za receptík!
evelynba
Nedal by sa opraviť ten názov ???? Veď z toho oči bolia, je to ako "Ste tu všetci Slováci? Igen." Bielý s dlhým y a ešte k tomu biely jednotné číslo,rezy množné číslo !!!!!
mitzy
Mne Biely elegán nevadil :) ten dĺžeň možno, ale bieleho elegána si viem predstaviť ako si vykračuje so slameňákom na hlave, bielom obleku po Korze a nechá si zabaliť v kaviarni tieto rezy v kaviarni - už ho čaká na lavičke pri Dunaji dáma v bielom s rukavičkami :) a on sa usmieva popod fúz
1x haji
zinnajdha
páči sa mi. Určite robím ja preto, že je jednoduchý (ten elegantný starý pán ELEGÁN).
ancicka
@Evelynba (12.6.2017 09:26)

Vdaka Tebe za upozornenie a aj redakcii,že opravila.
Ja ked pečiem ,tak určite neskloňujem slovička.
Skús si urobiť tieto rezy a bude Ti jedno či sa volajú tak,či tak.Je to lahôdka.!!!
zdenka1009
No idem si uvariť kávičku a pridám si jeden, dva rezy elegána :-)...takéto môžem *****
evanaaa
Správnejšie - Rez Biely elegán, je to názov zákuska a nie farby :-)
Ale mne sa páči dezert, či rez(y), lebo od @Ancicka je to záruka kvality, pekné na pohľad a chutné, aj keď som nechutnala, vypadajú slávnostne.
evelynba
@Ancicka (12.6.2017 14:01)

Veď nič v zlom. Určite sú výborné a obdivujem Tvoje pekárske či cukrárske umenie. Mne by sa do toho nechcelo ani za nič. Ale nakoniec som si aj ja stála na kábli a nepochopila som úplne - pravdu má Evanaaa, takže ak by sme mohli ešte raz poprosiť - keby to mohla @redakcia dať definitívne do poriadku a opraviť názov na Rezy Biely elegán. Srdečná vďaka.
ancicka
@Evelynba (12.6.2017 18:39)

Neviem čo k tomu dodať.Nikdy som neriešila v receptoch skloňovanie a názvy.Ja som vždy dbala na obsah a výsledok,aby to bolo fajnové.
Nikdy by ma nenapadlo,že jeden názov môže spôsobiť taký rozruch.Je to asi predzvesť toho,že bude mať veľký úspech.
Budem rada,že kto ho vskúša,tak mi dá vedieť ako chutil.
Pozdravujem všetkých @varech áčov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia