Rezy 3Bit

renka73 - fotkarenka73, 21. januára 2013
Rezy 3Bit
Foto: renka73
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1
100 g
100 ml
250 ml
2 KL
1
300 g
Pudingový krém:
500 ml
2 ks
2
150 g
100 g
Karamelový krém:
(varené deň dopredu 1 1/2 hodinu)
250 g
Ďalej:
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Cesto:suroviny vymiešame a nalejeme na plech s papierom na pečenie.Pečieme v predhriatej rúre.Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pudingový krém:z mlieka,pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúť.Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach zašľahávame do pudingu.

  3. 3

    Vychladnuté ceto pokropíme rumom a natreme pudingový krém.

    Rezy 3Bit - obrázok 3
  4. 4

    Na krém naukladáme be-be sušienky a pokropíme rumom.

    Rezy 3Bit - obrázok 4
  5. 5

    Na sušienky natreme karamelový krém.Karamelový krém:salko varíme o deň skôr.Vyšľaháme maslo a doň pridávame vychladnuté salko.Poriadne vyšľaháme.

    Rezy 3Bit - obrázok 5
  6. 6

    Nastrúhame čokoládu a dáme do chladničky. Krájame až ďalší deň keď zmäkknú sušienky.

    Rezy 3Bit - obrázok 6

Diskusia k receptu

renka73
Izabelka ďakujem :) obľúbený zákusok mojej staršej dcérky :))
siskam
Musí to byť výborný koláč. Určite ho upečiem.
wevewe
Mnam, to vyzera super. Musim vyskusat. Mam ale otazku: mlety cukor je aky? Praskovy alebo krystalovy a pomlety na mlynceku? Inak mas tam taky mily preklep: pudingový krám :-)
merylin
Mňam tak tie sú lákavé,,už aj ukladám,, dík za recept,, veľmi pekný vzhľad...:-))
paeva
uložené, ked nebudem mať povianočnú dietu, vyskúšam, vyzerá super
renka73
@wevewe ,moc ďakujem ,že si ma opravila.Ospravedlňujem sa Vám.Krám tam naozaj nejde :)))Ďakujem za komentáre :)
iva63
krásny zákusoček...tiež robievam, len používam zlaté klasy a vrch polievam čokoládou...-.) ale vyskúšam aj tieto podľa teba...hlavne deti ich milujú...takže pri najbližšej rodinnej akcii ich upečiem ...si šikula,krásne sa Ti vydarili, ako všetky tvoje dobrotky-:)
renka73
@iva63 ,ďakujem :) aj ja vyskúšam poliať čokoládou :)) aj ten zlatý klas :) možno bude ešte lepší :))
hates
ukladám vyzerá skvele ale bude sa robiť neskôr lebo teraz po sviatkoch sladké ani vidieť
hates
a salko už nemusíš variť den dopredu dostane sa už kupiť uvare a stojí len o par centov viacej ako obyčajné salko
medulienka122
krásny koláčik, mám karamelové Salko ešte od vianočného pečenia, tak ak naberiem odvahu, vyskúšam
turistka
prikláňam s k názoru @medulienky , no pre zmenu salko mi už treba kúpiť a niektorý deň upečiem, keď nás bude doma viac.
letisia
@hates už tu bolo zopár diskusií o tom či je lepšie uvarené salko alebo salko už kúpené ako karamelizované a myslím, že viac hlasov bolo za uvarenie salka, lebo má po uvarení lepšiu karamelovú chuť. Pozri si tie diskusie.
renka73
Ja radšej robím z uvareného má lepšu chuť :)
perla61
Super recept,ukladám. A čo sa týka Salka, celkom určite som za uvarené.
To kúpené nemá tú správnu konzistenciu.
janus
uložené...vyskúšané....u detičiek obľúbené...ďakujem :)
lenka192
Akurát som ho dorobila, vyzerá vynikajúco :) ďakujem za recept !
mismi27
práve som ho dokončila, už tuhne v chladničke, teším sa naň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia