Rezne zo sviečkovice s bernskou omáčkou

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 7. septembra 2014
Rezne zo sviečkovice s bernskou omáčkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks plátkov
12 ks medailónikov
1 hrnček
Na bernskú omáčku:
1/2 šálky suché
2 PL biely
1 PL jemne nasekaná
1/2 ČL
2 ks vetvičky nasekané jemne
 štipku väčšiu
3 ks
3/4 hrnčeka rozpustené




Postup

  1. 1

    Na bernskú omáčku zmiešame víno, ocot, šalotku, korenie, estragón, tymian, petržlenovú vňať a kajenské korenie a varíme pri vysokej teplote vo vodnom kúpeli. Varíme, až kým sa množstvo nezredukuje na polovicu, potom odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Zmes vrátime na mierny plameň a za stáleho miešania pridáme žĺtky a rozpustené maslo a dôkladne miešame. Zmes sa nesmie zraziť. Dochutíme soľou a korením, môžeme pridať viac kajenského korenia, ak treba. Omáčku je dobré udržiavať teplú na miernom vodnom kúpeli až pokým sa nepodáva.

  2. 2

    Plátkami slaninky obalíme medailóniky zo sviečkovice a opečieme ich na panvičke s maslom. Na prípravu mäsa medium rare opekáme päť minút z každej strany.

  3. 3

    Podávame s bernskou omáčkou preliatou cez medailóniky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia