Rezne z mladého kalerábu s mladou koreňovou zeleninou /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Mala som viac mladého kalerábu i mladej koreňovej zeleniny. Kaleráb robím na rôzne spôsoby, ale toto som ešte neskúšala, trocha som mala z toho obavy, ale mladý kaleráb sa ukázal ako veľmi chutná a jemná zelenina. Odporúčam vyskúšať.

4
porcie
15 minút
príprava
4 + 4 minút
na 80 °C

Postup

  1. 0čistila som mladý kaleráb a ostatnú mladú zeleninku.
  2. Do misy som nastrúhala mladý kaleráb na jemnom struhadle.
  3. Nastrúhala som mladý zeller.
  4. Nastrúhala som aj mladú mrkvičku a...
  5. ....mladý petržlen.
  6. K nastrúhanej zeleninke som pridala posekanú mladú cibuľku a posekanú petržlenovú vňať.
  7. Pridala som vajcia, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  8. Priliala som studené mlieko, pridala som múku a prášok do pečiva, rezne sú potom ľahučké a pekne nadýchané.
  9. Všetko som spolu dobre zmiešala, až vznikne hustejšie liate cesto ako na dolky, nechala som 30 minút odstáť, aby sa z múky uvoľnil lepok.
  10. V horúcom oleji som polievkovou lyžicou vytvarovala rezne, ktoré som vysmažila z oboch strán asi 4 minúty, kým dostali peknú zlato-hnedú farbu.
  11. Podávala som horúce s pretláčanými zemiakmi. Prekvapila ma príjemná a lahodná chuť mladého kalerábu, nabudúce vyskúšam kaleráb gigant v tejto kombinácii zeleninky.