Rezne z krkovičky na kremžskej horčici

gordonko - fotkagordonko, 4. novembra 2015
Rezne z krkovičky na kremžskej horčici
Foto: gordonko

... imeili prichádzajú a odchádzajú no imeil s týmto receptom ma zaujal a Zobraziť celý popis... imeili prichádzajú a odchádzajú no imeil s týmto receptom ma zaujal a vyskúšal som ho

20
porcií
60 minút
príprava
90 - 105 minút
na 200 °C

Suroviny

2,5 kg
1 téglik
4 - 5 ks
1 - 2 hlavičky
1/2 litra
3 lyžice




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny ...... ja som robil z celú krkovičku .. kto bude robiť menšie množstvo tak iba polovinu ingrediencí

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 1
  2. 2

    kelímok kremžskej horčice z miešame z olejom ..... oleja toľko , koľko bude treba ,,majčiny,,

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 2
  3. 3

    krkovičku si narežeme na plátky , jemne naklepeme , osolíme a posypeme čierným korením

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 3
  4. 4

    na dno misky sa dalo trochu ,,maičiny ,, a nato sa dal plátok krkovičky ,potrelo ,,maičinou ,, a posypalo troškou cibule pokrájanej na mesiačiky a cesnaku pokrájaného na kolieska ..... takto opakujeme kým nemáme všetko mäso v mise

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 4
  5. 5

    keď je mäso minuté , zbytok ,, maičiny ,, natrieme na mäso a zasypeme cibulou pokrájanou na mesiačiky .... prikrijeme a na noc dáme do chladničky.

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 5
  6. 6

    na panvici si roztopíme bravčovú masť a keď je horúca dáme z prudka osmahnúť prvé plátky krkovičky

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 6
  7. 7

    vymastíme si plech na ktorý prekladáme osmahnuté rezne aj s cibulou a cesnakom

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 7
  8. 8

    po osmahnutí všetkého mäsa vylejeme masť z panvice na rezne v pekáči a z misy vysypeme zostatok cibule a ,, maičiny ,,

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 8
  9. 9

    podlejeme trochou vody

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 9
  10. 10

    zakryjeme alobalom a dáme do trúby na 200°C - 50 až 60 minut .... sledujem po 45 minutách aké máme mäso

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 10
  11. 11

    potom odstránime alobal a dáme ešte na 15 - 20 minut nazpeť do trúby

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 11
  12. 12

    no a máme hotovo ..... prílohu doporučujú zemiakové piré , alebo opekané zemiaky ......... žena opláchla ryžu

    Rezne z krkovičky na kremžskej horčici - obrázok 12

Diskusia k receptu

maska10
Robievam podobne este davam pomedzi to slaninku aku mam po ruke a krkovicka nikdy nesklame je to mnamka mas u mna 5*****
maska10
zabudla som pochvalit perfektne spracovany a nafoteny postup super
bembo
už len na obrázku to vyzerá dobre.tak akú to musí mať fajn chuť.no nič,musíme vyskúšať.lepšie raz ochutnať ako si 100 x predstavovať chuť.prvý krok už mám za sebou,už je v KK
jozka2
Tie tvoje e-mail maju vynikajuce recepty.Dobre,ze sa s nami o ne delis.Dobre si navaril.5*
babkamt
si šikovný chlap. Prichystal si rodinke chutný obed. Hádam by mi mohol manžel opláchnuť ryžu:-)
1x bembo
ajula
Gordinko, dá sa tá spomínaná kniha zohnať? Bývam na Chren.
Niečo podobné robievam, ale s karé.
1x ajula
miros605
Sorry, nechcem sa robiť múdry, ale čo je veľa to je moc. Slovenská gramatika zrejme nie je silnou stránkou autora. Iba tie najjagevejšie perly: ...prikrijeme a na noc...(prikryjeme), ...nazpeť do trúby...(naspäť do rúry), ...zemiakové piré...(pyré). Doporučujem využívať funkciu vo worde na kontrolu gramatiky.
gordonko
@miros605 ako vidno si tu nový preto Ťa oboznámim z jednou maličkosťou o ktorej nemáš ani tušenia , som ,,FEDERÁLNE DIETA ,, to je , že mam českých aj slovenských rodičov a reč mám federálnú ,lebo som žil v čechách aj na slovensku , čo sa pravopisu týka ani ten mi žili netrhá ,preto Ti vrelo odporúčam venovať sa receptom a nie gramatike ,či píšem česky ,alebo slovensky ........ mimo iné boli tu už desiatky takých ako Ty , no ,,pochopili ,, že gramatikou sa nevarí
miros605
Či máš predkov čechov, slovákov, alebo mongolov mi je jedno. Nemyslel som to zle, ale dodržiavať elementárne pravidlá v jazyku ktorým posielaš informácie je obyčajná slušnosť. Ak to nezvládaš, tak sa to douč!
pensioner
Čo je moc, to je veľa. Na dobrú radu / zapni si Word/ odpovedá Gordon hrubosťou. Chváliť sa hlúposťou, to je sila. Väčšina Slovákov si svoj jazyk váži!
frezia68
@miros605 a @pensioner : nepridali ste nič,okrem tejto kritiky.Trocha úcty k Varecháčom,ktorí sa podelia so svojimi receptami a niekoho aj potešia,nezaškodí.@gordon ko ( nie @gordon ) ,má na svoje recepty kladné ohlasy a komu sa nepáčia,nech obíde.Lebo sú tu mnohí múdri,vzdelaní a si nedovolia takúto kritiku,lebo sa poznáme a @gordon ko sa prispôsobuje slovenčine,ako vie.Neviem,aké máte vzdelanie,ale ani to nepridá na inteligencii,empatii,slušnosti....ako vidieť.Nie len pravidlá jazyka hovoria o slušnosti.
gordonko
@pensioner nenisom si vedomí hrubosti .... chodím sem pre inšpiráciu a pridávať recepty no Ty si od roku 2012 nepridal nič ...... tak ma napadá ,, NEPOMÝLIL ,, si sa klub ?????
kimlo
To je dosť možné, @pensioner je z toho klubu čo nosia na hlavách tie špicaté čiapočky z alobalu a čerpajú znalosti od marťanov... Je to presne on... ;-)
mariamka
@Frezia68 ma predbehla :) mozno niektori nie su v obraze hu is hu,, a to aj ja, taky ortodoxny zastanca jazyka tento recept musim pochvalit, praveze je to zabava, hlavolam, nebudte taki strnuli :) kto chce pochopi :) moj muz vari obdobne, dnes bola krkovicka na dijonskej, nenapise ani jedno YI spravne a co?
janger
Rada by som vedela, ako by mudrlanti pisali v cudzom jazyku?...Gordonko sa slov. jazyk pravdepodobne neucil v skole, zil v Cechach. Tak tie jeho chybicky uplne chapem a vazim si jeho snahu...Je mi sympatickejsi viac, ako niektori, ktori sa absolutne nevedia vzit do situacie ineho cloveka. A @gordonko asi vari lepsie, ako tu pritomni jazykovedci. A o tom je tato stranka. @gordonko , tvoj recept sa mi paci :-).
ajula
Gordinko dobrý deň! Mám na mysli tú knihu, o kt. píšete na svojom profile. Ako sa tá kuchárska kniha volá? Ďakujem!
kukulienka71
Každý z diskutujúcich má svoju pravdu:-) pravopis by mal ovládať tiež každý, niektorým však prižmúrime oko, lebo majú iné prednosti, ktoré sú nám sympatické. Veselým a dobrým mužom odpustíme skoro všetko:-)) aj môj muž má hrozný pravopis, mal by sa ho doučiť, ale nevytýkam mu to, tiež nemá slovenské korene a nevymenila by som ho ani za svet! Varecháčky sú na tom s @gordonkom asi podobne:-) zato ani @miros605 a @pensioner nemusia byť Mongolovia či Marťania, trocha tolerancie by nezaškodilo. Opravovať prípadné chyby má predsa redakcia pred zverejnením.
gordonko
@ajula aha už viem , je to ta stará hrubá klasická kuchárská kniha , tú má skoro každý , aj moja mama ju mala .... mam asi 16 kuchárskych kníh no najviac si asi cením jednej z antikvariátu volá sa LABUŽNÍK ...... ked chceš stretnemesa a ukážen Ti ju ( ich )
sracz
... ahoj @gordonko starý "junáčik"! Tvoje 5*_ové "šnicle starého barda" beriem všetkými 21 (aj s tým bez nechta) s bársakou prílohou, ale aj tak obyčajne "na sucho", teda bez ničoho! Drž sa v zdraví a pozdravuj aj odo mňa staré zákutia našej prírody, po obidvoch stranách Jablunkovského pz!
ajula
Gordinko, niekedy dopolodnia v Mlynoch, ak by to šlo. Ak tak v piatok 20.11 tak po 10.hod. matovaa@zoznam.sk.