Rezne z krkovičky dusené na cesnaku fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. septembra 2014

Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
2 strúčiky
4 PL
1 dl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na hrubšie rezne, vyklepeme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej na panvici rozohrejeme na vyššiu teplotu, plátky mäsa sprudka opečieme z oboch strán a vložíme do vhodného pekáča spolu s plátkami očisteného cesnaku, osolíme a podlejeme mäsovým vývarom.

    Rezne z krkovičky dusené na cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zakryté vložíme do rúry predhriatej na 180°C a dusíme asi 35 minút do mäkka.

    Rezne z krkovičky dusené na cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávala som ich s hodvábnou zemiakovou kašou(namiesto mlieka ide smotana k zemiakom) a čerstvým miešaným šalátom. Bolo to vynikajúce:-)

    Rezne z krkovičky dusené na cesnaku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

rea1
ja k takto pripravovanej krkovici zvyknem fiknúť zopár cesnakov nakrájaných na plátky a tak +/- z jednej hlavičky strúčiky vcelku. keď sa udusia (alebo upečú, pri pečenom mäse), tak si ich úplne nenažrane povyberám všetky pre seba. syn to nemusí. a kašička k tomu. mňam. občas aj ja, málomäsožravec, zhreším a pri takomto jedle úplne s radosťou. :-))
evanaaa
Teda, predstav si, @kukulienka , ja som si na takýto recept vybrala karé vcelku, dávno som nerobila, je to také jednoduché ale ten cesnak to obohatí chuťovo, niekedy aj cibuľa....a teraz to tu vidím čierne na bielom, asi sme rovnako mysleli, lebo ja so to nerobila hádam 20 rokov, až nedávno som si spomenula.
katka78
Pre väčšinu bežné, pre mňa nie. Robila som túto klasiku prvýkrát. Ďakujem @kuku za inšpiráciu, veľmi sme si pochutili :-) Mäsko je, teda už len bolo, šťavnaté a mäkučké.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia