Rezne v pivnom cestíčku
Autor receptu: homemadetastywithlucy
Pre začínajúce kuchárky.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky a vajíčka urobíme cestíčko a postupne prilievame pivo aby sme vytvorili redšie cestíčko. Pridáme štipku sódy bikarbóny, ochutíme soľou a čiernym korením.
- Z kuracích pŕs si nakrájame rezne a dobre ich namočíme v cestíčku.
- Do hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, tak aby v ňom rezne plávali. Olej dobre rozohrejeme. Rezne vyprážame z oboch strán dozlata.
- Vyberieme a dáme na kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.
- Podávame s obľúbenou prílohou napr. zemiakovou kašou. U nás to tentokrát bol iba listový šalát s citrónovým dresingom. Pripravený jednoducho zmiešaním olivového oleja a citrónovej šťavy.
Dobrú chuť.