Rezne v pivnom cestíčku

Autor receptu: homemadetastywithlucy

Pre začínajúce kuchárky.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky a vajíčka urobíme cestíčko a postupne prilievame pivo aby sme vytvorili redšie cestíčko. Pridáme štipku sódy bikarbóny, ochutíme soľou a čiernym korením.
  2. Z kuracích pŕs si nakrájame rezne a dobre ich namočíme v cestíčku.
  3. Do hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, tak aby v ňom rezne plávali. Olej dobre rozohrejeme. Rezne vyprážame z oboch strán dozlata.
  4. Vyberieme a dáme na kuchynskú utierku, aby odsala prebytočný tuk.
  5. Podávame s obľúbenou prílohou napr. zemiakovou kašou. U nás to tentokrát bol iba listový šalát s citrónovým dresingom. Pripravený jednoducho zmiešaním olivového oleja a citrónovej šťavy. Dobrú chuť.