Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept

garanco - fotkagaranco, 22. júna 2010
Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept
Foto: garanco

Tieto rezne podávam ako slávnostné jedlo, orechy dávajú mäsu neopakovateľnú chuť

4
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 lyžičky
podľa chuti
podľa chuti
1 ks
150 g
na obaľovanie
100 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán tenko natrieme horčicou.

    Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Rezne obalíme v múke, namočíme vo vyšľahanom vajci a nakoniec ich obalíme v sekaných orechoch - dobre ich pritlačíme k mäsu.

    Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept - obrázok 2
  3. 3

    Maslo rozpustíme vo veľkej panvici, rezne na miernom ohni opekáme z každej strany 3 minúty. Pri obracaní dávame pozor, aby sa neporušil orechový obal. Hotové rezne preložíme na nahriaty tanier, ozdobíme plátkom citróna a kolieskom bylinkového masla. Podávame s dusenou zeleninou ( u nás musí byť aj zemiaková kaša - veď aj tá je zelenina!).

    Rezne v orechovej škrupinke - fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Bylinkové maslo pripravíme vymiešaním masla so soľou, s pár kvapkami citrónovej šťavy, s nasekaným kôprom, zeleným petržlenom, prípadne aj so špenátom. Upravíme na valček, necháme stuhnúť, nakoniec krájame kolieska a zdobíme.

Diskusia k receptu

brigita
Je to fakt vynikajúce,ja to tiež robím veľmi dávno a každý komu som to poradila bol unesený z chuti. Keďže ja maso memusím tak si pridávam orechy na svoje zeleninové rezne a nedá sa to porovnať, už dávno som to dala na varechu ale vtedy neboli ohlasy. Neváhajte a vyskúšajte. Je to niečo pre labužníkov .B.
evanaaa
Garanco, už som sa zľakla, ako si tie rezne vopchal do tej škrupinky......ale vážne, ten tvoj recept sa mi pozdáva, ale neprihoria a nezhorknú orechy?
garanco
Keďže orechy sú nasekané a rezne sa vyprážajú na masle pri miernej teplote, tak výsledkom sú veľmi fajnové orechy
jerica
Škoda , že som sa dostala k tomuto receptu až teraz , dnes som robila z karé rezne vnukom , bola by som ich spravila podľa tvojho receptu. Na masle , tak to je moje , maslo , hlavne RAJO .
mijaita
Uprimne, orechy s horcici mi nejak nekoresponduji. Davam do strouhanky mandle. Vyzkousim jen orechy, ale fakt bez horcice :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia