Rezne naopak

boda - fotkaboda, 20. decembra 2010

Recept mám od mojich známych, pripravujem ho obyčajne ako nedeľný obed, je veľmi chutný, môže sa konzumovať aj ako studené jedlo, napr. s chlebom Zobraziť celý popisRecept mám od mojich známych, pripravujem ho obyčajne ako nedeľný obed, je veľmi chutný, môže sa konzumovať aj ako studené jedlo, napr. s chlebom a kyslou uhorkou.

4-6
porcie
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

4-6  rezňov
4 ks
1 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    Rezne z krkovičky naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením, necháme trochu odležať. Obaľujeme v strúhanke, hladkej múke a v rozšľahaných vajíčkach a hneď dáme opekať z jednej aj z druhej strany na rozohriaty olej. Po opečení poukladáme do jenskej misky alebo pekáča, pomedzi rezne poukladáme plátky cibule a zalejeme výpekom. Pečieme prikryté v rúre približne 45 minút. Podávame so zemiakmi : varenými, opekanými alebo hranolkami, podľa chuiti môže byť tatárska omáčka alebo zeleninový šalát.

Diskusia k receptu

tinca
To sú vlastne obrátené rezne boli tu pridané, veľmi chutné
evanaaa
Ano, tých rezňov je tu pekný výber, rôzne zálievky, stačí si vybrať. Je to dobré, môže sa použiť akékoľvek mäso ( aj keď originál bol "stvorený" pre hovädzie). Mäsko je po upečení mäkkúčke.
evanaaa
Ináč, ja tiež zalievam len výpekom, to úplne stačí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia