Rezeň z daniela s hubovými pirohmi

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 14. októbra 2014
Rezeň z daniela s hubovými pirohmi
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 140 °C

Suroviny

Rezne:
800 g (alebo stehno, možno nahradiť hovädzím mäsom)
100 ml
Pirohy:
450 g v šupke
166 g
50 g
podľa potreby
Plnka:
200 g
150 g
50 ml
10 ml
10 ml
Bylinkové maslo:




Postup

  1. 1

    Danielie mäso nakrájame na rezne, okoreníme ich, polejeme olivovým olejom a necháme odležať aspoň 12 hodín. Potom rezne opečieme na panvici zo všetkých strán a dáme dopiecť do rúry pri 140 °C na 12 minút.

  2. 2

    Plnka: Na cibuli opečieme lesné huby, podlejeme ich vývarom, bielym vínom a smotanou. Dochutíme cesnakom.

  3. 3

    Pirohy: Z uvarených zemiakov pripravíme zemiakové cesto, do ktorého zabalíme zmes z húb. Naplnené pirohy varíme v osolenej vode, až kým nevyplávajú na povrch.

  4. 4

    Bylinky zmiešame s maslom a s cesnakom, dochutíme soľou a bylinkovým maslom a prelejeme pirohy.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež som sa chcela spýtať na to, prečo sú krájané po vlákne a nie naprieč, potom sú iste dosť mäkké, nie tuhé. Ale dala by som sa ponúknuť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia