Rezeň v cviklovom cestíčku

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 22. februára 2016
Rezeň v cviklovom cestíčku
Foto: Ľuboš Pilc

Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné. Tak sa vlastne rodia nové jedlá – nové Zobraziť celý popisNa Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné. Tak sa vlastne rodia nové jedlá – nové spojenia vôní a chutí. Nebojte sa ich, skúšajte, ochutnávajte...

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
400 ml
2 ks
100 g
100 g
400 g
150 g
100 g
200 g domáca
200 ml na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Vyklepeme, osolíme a okoreníme. Do mlieka nastrúhame cviklu, pridáme hladkú múku, vajcia, soľ a urobíme hustejšie cestíčko.

  2. 2

    Očistené zemiaky nastrúhame a vypracujeme cesto na halušky. Slaninku nakrájame na kocky a opražíme. Vo vriacej vode uvaríme halušky a dáme do misky, k pripravenému topenému syru.

  3. 3

    Zamiešame spolu s opraženou slaninkou a podľa chuti dosolíme. V panvici necháme rozpáliť olej, kde budeme vkladať rezne, ktoré obalíme v cviklovom cestíčku. Takto obalené rezne vyprážame dozlatista. Vypražené rezne podávame s haluškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia