Rezance so slaninkou

janger - fotkajanger, 1. októbra 2015
Rezance so slaninkou
Foto: janger

Spomienka na dovolenku v Alpach, v Rakusku, spred niekolkych rokov. Vybrali sme sa na turu. Boli sme s muzom uz dost unaveni, uz sa Zobraziť celý popisSpomienka na dovolenku v Alpach, v Rakusku, spred niekolkych rokov. Vybrali sme sa na turu. Boli sme s muzom uz dost unaveni, uz sa nam dalej nechcelo... Ale syn nas len pohanal, "podme, este dalej, vydrzte, budete radi, ze ste to zvladli". A tak sme to nevzdali a isli sme a isli...Az sme prisli na malu horsku chatu, taky salas. Isli sme si tam zajest. Jednoducho, ale velmi chutne. Pochutili sme si na takychto rezancoch. A zapili sme vybornym kyslym mliekom...

Suroviny

 (alebo cottage cheese)
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Fotku si moc nevsimajte, akasi je nepekna, zelenkava...Neviem, cim to je. Asi som nezvolila vhodny tanier. Alebo sa mi jednoducho nepodarila.

  2. 2

    Neudavam mnozstva...Je to strasne jednoduche jedlo, kazdy si dokaze zvolit mnozstvo surovin.

  3. 3

    Uvarime rezance.

  4. 4

    Na panvici uprazime slaninku. Ta moja bola dost chuda, takze som pridala aj trochu masti. Na salasi mali slaninku prerastenejsiu, to si este pamatam. Bola velmi chutna...Ked uz je skoro hotova, pridame na tenko pokrajany por (bielu a zelenu cast), potom to uz len chvilku oprazime.

    Rezance so slaninkou - obrázok 4
  5. 5

    Pridame do toho uvarene rezance, hüttenkäse. Podla chuti posypeme cerstvo pomletym korenim, solou a podavame.

  6. 6

    To kysle mlieko, alebo cmar (neviem uz presne, co to bolo), co sme si k tomu dali, bolo tak strasne dobre! Take v obchode nekupim...Bolo take prave, salasnicke...Doma si tiez vzdy na tomto jedle pochutname a zaspominame...

Diskusia k receptu

jozka2
Verim,ze ste si pochutnali.Stare jedlo,ale stale aktualne a za kazdeho pocasia.Dobre,ze si to tu dala aspon si ma navnadila na zajtrajsi obed.Prsi tu ako z krhle uz druhy den, este to potrva kym sa nevyburi hurikan Joaquin.
jozka2
Verim,ze ste si pochutnali.Stare jedlo,ale stale aktualne a za kazdeho pocasia.Dobre,ze si to tu dala aspon si ma navnadila na zajtrajsi obed.Prsi tu ako z krhle uz druhy den, este to potrva kym sa nevyburi hurikan Joaquin.
marianne
o fotku sa @janka neobavaj, vobec nic jej nechyba,toto by mi urcite chutilo s akoukolvek cestovinou...pekny jenoduchy recept,raz-dva hotovy
radost
toto jedlo dnes zvládnem hravo..
v horách po túre všetko má lepšiu chuť..a spomienkami je chuť ešte lepšia..
u nás dnes budeme jesť zdravo..slaninkovo..
vďaka
kukulienka71
mne sa fotka páči. Aj tanier. To sa vám oplatilo poslúchnuť syna, aj ste sa dobre najedli, aj máte peknú spomienku. Hüttenkäse mám rada.
janger
@jozka , tak to pocasie ti nezavidim :-(....U nas je momentalne krasne jesenne pocasie, slniecko vysvecuje, hned je clovek stastnejsi :-). @marianka , mas pravdu. Ale vsimla som si, ze aj davnejsia fotka jedla robena na tomto tanieri nebola moc pekna. Ta podkladova farba asi ma nejaky vplyv ;-). @radost , aj ja som tak rozmyslala, ze v spomienkach je vela veci akychsi krajsich, lepsich...Snad si to trosku nas mozog idealizuje. Preto byvaju aj spomienky na rozne stare jedla take pekne? @kukulienka , veru oplatilo. Ved vobec nebanujem. Castejsie by sa mi asi zisiel niekto taky, co by ma pohanal. Ved pohyb je zdravy, no nie? Keby sme boli len my dvaja, s muzom, veru tak daleko by sme nezasli...Tusim sme vtedy isli asi 5 hodin, spiatocna cesta vsak bola lahsia, dole kopcom ;-)...Dakujem vam vsetkym za komentik :-).
babav
Chutne jedlo spojene s peknymi spomienkami ....vzdy potesi :-).
mariamka
recept s pribehom :) to sa mi paci,, @janger v Alpach nie je u nas,, tu vyslapes mile a nic,, co si nedonesies, nemas,, ale doma urobim :)
gitka61
Tvoje jedlo je chutne a hlavne jednoduche ,preto sa mi paci aj so zazitkami a spomienkami.k.k*****:-)
afataga
neviem co mas za problem s fotkou, je v pohode, jedlo vyzera byt fakt dobre a ozaj jednoduche, stoji za pokus, len to kysle mlieko mi k tomu akosi nejde, po ture by som si radsej pivo svacla :-)
janger
@babav , Vlasti, dakujem. @mariamka , nuz, priroda je krasna aj na Slovensku. Aspon oci sa najedia ;-). @gitka , @izabelka , dakujem. @afataga , nuz taka zelenkava sa mi zda (ta fotka). Kysle mlieko dobre padlo. A mali sme pred sebou este spiatocnu cestu :-). Dakujem vsetkym...
jarunka
Um, dobre rezance, jednoduche, to ten por da tomu taky smrnc :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia