Rezance s makom

izabella929 - fotkaizabella929, 28. novembra 2011
4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1/2 KL
100 g mletý
1 PL (alebo práškový)
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a nechám chvíľku odpočívať. Zatiaľ si pripravím mak, ktorý pomeliem spolu s kryštálovým cukrom. V malej miske si dám rozpustiť maslo.

  2. 2

    Cesto rozvaľkám, pokrájam na rezance. Do hrnca dám zovrieť vodu so štipkou soli a dám do nej pokrájané rezance. Počkám pokiaľ sa všetky vyplavia na povrch, vyberiem do misy a polejem troškou oleja, aby sa nezlepili. Na tanier vyberiem rezance posypem ich makom s cukrom a vrch polejem roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

julica
Bože, ako by som si dala. Zajtra ich prisámvačku spravím.
myalab
Mas moje sympatie. Aj ja robim domace cestoviny, tie su nenahraditelneeee. Zaujimavostou pre mna je pomliet mat spolu s krystalovym cukrom. No vyskusam... :)
garanco
Veľmi sympatické jedlo! Ja zas z cukru uvarím sirup, do toho rozpustím maslo a rezance sú krásne hladučké - jesť by som ich mohla aj dvakrát do týždňa:-))
izabella929
Díky vám všetkým za komentáriky.-))) ste všetci zlatí.Nuž proti chuti, žiaden dišputát.Aj cukrová voda je fajn. Ale aj poliať medom je super.-))
izabella929
diabambulka...veru je to vďačné jedlo, na tom nič nepokazíš, jedine žalúdok, ak veľa spapkáš z nich.-))))))
lizatko
Ja meliem normálne len mak a cukor predsa existuje práškový.
zolik
Pri tomto recepte som sa zastavila len preto, ze ho @Lizatko okomentovalo (ten/ta lizatko nejde, takze TO Lizatko). Tak som si ho pozrela @Izabella929 , rok 2011 bol zaujimavy. V Tvojom rozpise je 100 lyzic masla. Nemyslim si, ze je to spravne.
redakcia
@Zolik (13.11.2018 01:21)

Dobrý deň, keďže predpokladáme, že ide o omyl, opravili sme 100 lyžíc masla na 100 g masla. Ďakujeme za upozornenie.
izabella929
@zolik , ide len o jednu PL maslo na poliatie rezancov..pochopiteľne , že je tam preklep..vďaka za upozornenie..ospravedlňujem sa..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia