Rezance do nedeľnej slepačej polievky (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Určite budete milo prekvapené kuchtičky,ale ja si robím rezance domáce,robila ich moja babka z Modry , moja mama a neopustím radosť z robenia rezancov a nie len do polievok , ale aj na s posýpkou makovou , orechovou , tvahorohovou , atď.

10
porcií
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku a vajíčka si dám do malého vajlinga.
  2. Zapracujem (hnetiem)do bochníka, mal by byť mierne mäkký.
  3. Keď je cesto vypracované, na doske ho rozdelím na dve časti , ešte trochu bochníky premiesim, jeden odložím pod hrnček, aby neobschol.
  4. Vyvaľkám na tenúčko, potom druhý bochník vyvaľkám, a vyvaľkané cesto nechám chvíľu obschnúť.
  5. Zoberiem najostrejší nôž, cesto porežem na 6 cm pásy.
  6. Poskladám na seba a na tenúčko nakrájam.
  7. Tento postup robím aj na rezance s posýpkami , len ho robím z piatich vajíčok,nevyváľkam na tenko,ale na málo hrubšie , tak isto ich režem, len málinko hrubšie. Takto pripravené rezance dávam aj do dobrej fazulovice. Nikdy nepridávam vodu !!
    Mám skúsenosť,že dnešné mladé gazdinky nevedia ako chutia domáce rezance , hoci je to veľmi jednoduché a rýchle, len sa musí chcieť.