Retro Termix

bebetko - fotkabebetko, 4. októbra 2014
Retro Termix
Foto: bebetko

Videla som nedavno recept na termix ale troscku sa mi to nezdalo vzhladom k pouzitym ingredienciam :) spomenula som si ze som raz robila Zobraziť celý popisVidela som nedavno recept na termix ale troscku sa mi to nezdalo vzhladom k pouzitym ingredienciam :) spomenula som si ze som raz robila termix tiez z varechy ktory bol pridany uz pred styrmi rokmi tak by som ho rada pripomenula pretoze nam chutil vynikajuco, podla mna ten pravi.... tie prave spomienky na detstvo bez Ecok :D

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks
2 PL
4 PL
1 PL
250 g
250 g
1 - 2 PL
Vanilkový Termix:
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    S mlieka, krystaloveho cukru, kakaa a pudingu si pripravime husty krem. Do horuceho kremu zamiesame lyzicu masla a nechame vychladnut.

  2. 2

    Po vychladnuti pridame zvysne suroviny ako je jogurt, tvaroh, a cukor. Potom uz len dat do misiek alebo poharov ja som misky nemala :) a nechat vychladnut a podavame. :) :P Je to zarucena mnamka!

  3. 3

    Ak pripravujete vanilkovy termix, postup je rovnaky akurat nepouzivame kakao, pouzijeme vanilkovy puding a pre zvyraznenie nahradime biely jogurt vanilkovym jogurtom. Takto si mozeme pripravit aky kolvek druh termixu podla vasej chuti, ci uz jahodovy, pistaciovy, kavovy ktory je ten vas Naj :) Dobru chut.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Ja si pamätám termix tak, že to bola taká našľahaná tvarohová pena, určite bez masla a s pudingom som na pochybách, musím vyskúšať, aby som vedela, či mi tam pasuje.
radox1
zakladna a hlavna zlozka termixu je termizovany tvaroh,v socializme min.80%,teraz podstatne menej.netvrdim ze to nie je chutny dezert.
evanaaa
Iste, aj ja hovorím, že dezert je určite chutný ale ten puding vylučuje Termix, a myslím, že je tu naň dosť receptov, ktoré ho pripomínajú, hlavnou zložkou - tvarohom. Ale detičky si určite pochutnajú aj na tomto dezerte.
kakao
@kukulienka71 , @radox1 , @evanaaa : Vy si to pomenujte ako chcete, trebárs krém alebo aj viedenský rezeň, ale vytrubovať do sveta to netreba, znehodnocuje to totiž úroveň dobre vyzerajúceho receptu.
bebetko
Len na svoju obhajobu neviem ja som tento recept nevymyslela len vyskusala a pripomenula ale mne chutil vyborne a dost mi pripominal ten pravi termix a tvaroh tam je :) nechyba tam :) zase si myslim ze keby to bolo cisto o slahanom tvarohu viac by to bolo nieco ako pribinacik a nie termix :) Aj ten nazov je mozno ze TERMIZOVANY mix :D ja neviem hadat sa nechcem ak vyskusate uvidite nikoho nenutim skusat to len ma mrzi ze to ma skor negativne odozvy jak pozitivne..... ale @kakao dakujem ze ste sa ma zastali :)
svedka
Kupovany termix mi nikdy nejak nechutil,ale ten tvoj recept sa mi paci,robievam podobnu plnku do kolacikov,takze urcite sa na tom neda nic pokazit :) Kludne aj s ovocim.
sany11
Mňe sa recept páči,určite ho vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia