Restované kuracie pečienky s jablkom

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Restované kuracie pečienky s jablkom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks väčšie
4 cl
10 ks väčších




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kuracie pečienky, orestujeme.

  2. 2

    Potom pridáme na pásiky nakrájané jablko. Osolíme, okoreníme, pridáme víno, majorán. Chvíľku povaríme. Servírujeme so zemiakovým pyré.

  3. 3

    Zemiakové pyré: Uvaríme zemiaky, precedíme, pridáme soľ, mlieko, maslo a vyšľaháme na kašu. Pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

Diskusia k receptu

marienka44
To je pre mna novinka solit zemiaky az po uvareni. Asi to ma nejaky dovod takto varit zemiaky. Sol, pokial viem, vytlaca ziviny do vody. Mam pravdu?
garanco
Recept je iste chutný. Už som raz robila kombináciu pečeň- jablko, vyskúšam aj toto. @marienka44 , aj moja svokra solila zemiaky až po uvarení, ale práve nedávno som čítala, že varené bez soli sú mäkkšie. Skúšam to tak robiť, ale, priznám sa, že vždy dám soľ na začiatku.
rea1
garanco,
velmi chutna je aj kombinacia jablko + bravcove maso.
vyklepane platky kare ci krkovice osolime, okorenim podla chuti a udusime klasicky (bez cibule!) do takmer makka. potom ich vyberieme, do vypeku so zvyskom stavy dame kusok masla a jablka nakrajane na nie velmi tenke platky. zamiesame, pridame maso a nechame dusit este zo 10 minut. obcas pomiesame, aby sa jablka trochu "rozbili". nakoniec osolime a okorenime mletym bielym korenim. moze byt kludne aj cierne ale potom su jablka bodkovane. :-) velmi sa k tomu hodi ryza, kto ma guraz, spravi ryzu s hrozienkami.
tekulka
Navarené za chvíľu, zjedené za ešte väčšiu chvíľočku. Také to bolo úžasné. Dávame 5 hviezdičiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia