Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. decembra 2016
Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept)
Foto: sracz

Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne restovaná. Podľa životnej filozófie mojej úžasnej babičky, Lady Ann, bola Zobraziť celý popisPečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne restovaná. Podľa životnej filozófie mojej úžasnej babičky, Lady Ann, bola určená hlavne nám deťom, „kotňakom a vozgrom“, na podporu nášho zdravého rastu a duševného vývoja. Všetká štvor/dvoj-nohá háveď na dvore podliehala jej „komandu“ a organizovanej selekcii. „DoDoDo“ z okolia Košíc mala v košíkoch aj mlieko, maslo, tvaroh i smotanu a tak príprava „pečene“ v maslovom kúpeli cez noc, bola samozrejmosť!

2-3
porcie
15 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g
1 ml
1 ml (jalovec)
3-4 PL prepražené
1 ml
podľa chuti
4 ks stredná
1 ks
200-250 ml (stredná časť) na ozdobu
Príloha:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pečeň som po dočistení a odblanení pokrájal na sympatické kúsky s veľkosťou dukátových buchtičiek, uložil do porcelánovej misky, posypal po mocca lyžičke (ML) čMČK a borievky (jalovca), zalial prepraženým maslom, premiešal, zakryl celofánovou fóliou a odložil na noc do chladničky (ak ju tam náhodou zabudnete aj 2÷3 dni, nič sa nestane; naopak, restovaná pečeň bude ešte hebkejšia a chutnejšia).

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerali ingrediencie tesne pred ich tepelnou úpravou,

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kedy som pečeň z misky preložil do rozpálenej panvice a po rozložení, bez miešania restoval 4÷5´, potom jednotlivé kúsky pomocou kuchyňských klieští poobracal a pokračoval vzápätí opäť 4÷5´, aj na druhej strane (vidíte podľa zmenenej farby pečene na pravej strane panvice) a zaprášil ju mletou sladkou červenou paprikou.

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som orestovanú pečeň preložil na pomocný tanier, prikryl ho druhým a odložil do elektrickej rúry vyhriatej na 50÷60 ° pána Celsiusa; do výpeku som teraz vložil na kolieska pokrájanú šalotku (môžete ju nahradiť „mesiačikmi“ červenej cibule, či na drobno pokrájanou mladou cibuľkou aj s „pierkami“); keď sa mi šalotka „napila“ a porozpadávala na jednotlivé segmenty,

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridal som ku nej pokrájanú zelenú hrubostennú papriku (aj s jadrovníkom) premiešal a dorestoval na mäkkú konzistenciu, jemne osolil, opäť premiešal

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a podával, ako „perinku“ pod orestovanú morčaciu pečeň, ozdobenú pokrájanou strednou časťou póru, s prílohou z toskánskeho kelu (rcp pridám ako samostatný).

    Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

terinka55
Paráda, aj pastva pre oko, určite aj brucho sa potešilo, chválim!
denyany
Minulý týždeň som robila obyčajnú restovanú morčaciu pečeň, toto je vyšší level. S tým maslom to bude super.
luss44
pečeň na cibuľke je moja obľúbená, no takto napácovanú vopred som ešte nerobila. Vyzerá veľmi dobre, až si mi chute narobil takto neskoro :)
aroooo
zaujímavý recept, ukladám, na budúce bude táto varianta. Ja som dnes tiež robila rest. pečeň kuraciu na cibuľke,cesnaku, úd.ml. č. paprike,majoránke, zabudla som však trochu podliať červeným vínom, ale nebolo to zlé, Samozrejme 5*