Restovaná pečeň fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 21. februára 2011
Restovaná pečeň (fotorecept)
Foto: js9mxd

Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

3
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
5 ks
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň pokrájame na kúsky.

    Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na kocky a dáme opražiť na masť.

    Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme rascu, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list a po opražení cibuľky bravčovú pečienku.

    Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Restujeme cca 10 min. až pokiaľ po prepolení pečienky už nevyteká krv. Dôležité je nerestovať ju veľmi dlho, lebo rýchlo tvrdne. Na záver ju osolíme a podávame s čerstvým chlebom. Nesmie sa soliť skôr, lebo stvrdne a stratí fajnovú chuť.

    Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alexdidi
Ja zase mám radšej bravčovú ako kuraciu, ktorej vôbec nedôverujem...mám ju rada tiež s veľkým množstvom cibule, môj postup je však opačný ako Tvoj, najprv pečeň apotom cibuľa....
tetuska
ja mám rada obidva druhy, k hydinovej pridávam korenie napr. gyros, gulášové, na gril, steak korenie, to čo mám momentálne poruke...skús nabudúce bude to zaujímavejšia a vynikajúca chuť...
dorisa
Ja možem všetky druhy pečene. Tvoja vyzera tiež pekne.
marta5
Fantastická je kačacia pečen,moj syn ju miluje,ja tiež
zinnajdha
keď dáš najprv pečeň a až potom cibuľu, tak pečeň musí byť po dokončení veľmi tvrdá, nie ?
alexdidi
@zinnajdha , predpokladám, že Tvoja otázka sa týka môjho komentára, takže moja odpoveď znie: nie, vôbec nie je tvrdá. Robím ju tak, že na horúci olej hodím pečeň pokrájanú na rezančeky a rýchlo opečiem, pridám MČP, majoránku a veľa cibule na kolieska. Prikryjem a dusím 10 minút. Za ten čas je pečeň i cibuľa tak akurát. Dobre okoreniť a osoliť. Vyskúšaj, ja už ináč ani nerobím(ak ovšem nerobím na cesnaku).
js9mxd
Ahoj tetuska, ja tiež robím aj kuracie, ale tie robím trochu inak. To bude recept nabudúce.
pietroo
A ja zas na tú pečeň, keď už je hotová, ale ešte na ohni, hodím vajíčko. Rýchlo zamiešam a hneď šup na tanier, aby vajko nevyschlo. A trošku majoránky. Bravčová pečeň s vajíčkom, to je úžasné jedlo !
evanaaa
Zaujímavé, nikto nespomína hovädziu pečeň, pritom, zdá sa, je jemnejšia, ako bravčová. Keď som ešte robila, chodievali sme z roboty k mäsiarovi a ak bola, tak si ju skoro všetky kupovali.Najmä, ak bola " mladá", bola svetlejšia a pripomínala teľaciu. Bravčová j eniekedy horkastá, hovädzia skôr príjemne sladkavá, jediné mínus, že sa musí odblaniť, ale aj to sa dá. Preto sa divím, že je zaznávaná. Ja bravčovú ani nekupujem.
remcula
@pietroo , s tím vajíčkem to vyzkouším!! @evanaaa , já dělám z hovězích jater něco, jako svíčkovou. vynikající záležitost!! Vlastně ji dusíš na zelenině, pak vyndáš a zeleninu pomixuješ. Nevzpomenu si teď na název, ale je to vynikající, zahustěné smetanou s knedlíkem.
@Js9mxd , tak dělám játra i já.
js9mxd
Ahoj evanaaa, ja tiež robím aj hovädziu pečienku, ale jej príprava si vyžaduje dlhší čas. Ja ju robievam tiež obalenú v troj obale.
evanaaa
Pri rýchlom spôsobe, len ju opražiť to netrvá dlhšie ako pri bravčovej, myslím si, a keby aj, mne chutí viac.
js9mxd
Evannaaa, musím odskúšať, dám Ti vedieť.
dobryhrncekvar
bravčovú pečienku mám najradšej, narýchlo orestovanú ako v tomto recepte, ale aj s cesnakom, nesmie chýbať majorán. Aj je prílohou ryža, tak orestujem s pečienkou lečo, ak sú prílohou zemiakové placky tak bez leča.
dajanca
na restovanie uprednostňujem bravčovú pečienku, zdá sa mi jemnejšia, hovädzia má takú trošku zrnitú štruktúru...akosi mi to vadí... koľko ľudí -toľko chutí :-)
helca103
tiež robím pečeň ako @js9mxd je to rýchle a dobré, občas pridám cesnak občas nejaké korenie ale nikdy to nerobím dlho aj dnes je na obed. Pečeň môžeme na každý spôsob aj kuraciu aj bravčovú....
milo60
@Js9mxd - rychlý a chutný oběd. Přidal jsem ještě trochu koření na "divočinu". Před chvíli jsem udělal dvě porce a... také jsem je obě s chuti zbaštil... Děkuji za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia