Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré

dvorka - fotkadvorka, 17. októbra 2012
Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré
Foto: dvorka

Je to rýchle, chutné a variabilné jedlo. Môže sa jesť k ryži, k na rôzne spôsoby upraveným zemiakom, so zeleninou, s chlebom, alebo len Zobraziť celý popisJe to rýchle, chutné a variabilné jedlo. Môže sa jesť k ryži, k na rôzne spôsoby upraveným zemiakom, so zeleninou, s chlebom, alebo len tak uždibovať z kastróla kým už nie je k čomu jesť.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík
1 malá vareška
1 veľká
3 - 4 lyžice
 podľa chuti
2 lyžice




Postup

  1. 1

    V panvici na troške masti som orestovala tenké pásiky cibule. Umyté pečienky som nakrájala na 0,5 cm pásiky a pridala do panvice. Opiekla, posypala hladkou múkou, premiešala, ešte trošku opiekla a zaliala som vriacou vodou tak, aby som mäsko zakryla. (My máme doma radi aj šťavu len s chlebom, preto jej musí byť viac). Okorenila som mletou červenou paprikou, mletou rascou a korením na divinu. Priliala som trošku paradajok s cesnakom čo som robila podľa receptu tu z Varechy. Zamiešala a zakryla pokličkou. Dusila som ani nie pol hodinu, kým boli pečienky mäkké. Až potom som primiešala paradajkové pyré. Môže byť aj pretlak, alebo dobrý nie sladký kečup. Pyré sa môže zameniť horčicou, ale nemusí sa dať ani jedno ani druhé.

    Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré - obrázok 1
  2. 2

    Ako prílohu som varila ryžu - parboiled. Je to dlhozrnná ryža upravená tak, aby v nej vraj ostali cenné látky ktoré sa z bežnej bielej ryže odoberajú. Striedam ju s celozrnnou a niekedy varím jednu aj druhú spolu, lebo obe sa varia dlhšie ako biela. Dva hrnčeky ryže som trochu opiekla na kvapke oleja, zaliala litrom vriacej vody, premiešala.

    Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som variť bez ďalšieho miešania na najmenšom plameni pokiaľ sa voda vyvarila. Urobia sa také pekné kráteriky a ryža sa nepripáli. Odstavila som ju, na vrch som dala plátky masla, (nemusia byť) a premiešala.

    Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré - obrázok 3
  4. 4

    Ja zeleninu milujem na všakovaký spôsob a dnes som urobila fazuľkové struky a ružičky karfiolu na troške oleja opečené do chrumkava. Až po dopečení sa posolia.

    Restovaná kuracia pečeň s paradajkovým pyré - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia