Resanka fotorecept

smorko - fotkasmorko, 23. júla 2011
Resanka (fotorecept)
Foto: smorko

Tento koláč pečiem vždy keď ide niekto z rodiny na dovolenku,lebo vydrží dlho mäkký.Veľmi sme si ho obľúbili.

Suroviny

90 dkg
2 kocky
10 dkg
3 PL
500 ml vlažné
3 ks sneh z bielkov
šťipka
PLNKA:
25 dkg
500 ml
2 ks
2 PL
1 ks
NA POTRETIE:
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    V troške mlieka si rozmiešame droždie a pridáme troška cukru. Múku,mlieko,cukor,olej,sneh,štipku soli a vykysnutý kvások spracujeme na cesto,ktoré necháme vykysnúť.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým nám cesto kysne uvaríme si plnku. Z mlieka,pudingového prášku,cukru a kakaa si uvaríme puding. Odstavíme a ešte do horúceho vmiešame heru a dáme vychladnúť.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 8 častí.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zoberieme si jednu časť a rozvaľkáme, natrieme plnkou.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz zavinieme ako roládu.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pokračujeme pri všetkých častiach.Vznikne nám osem úzkych rolád.Teraz si vždy dve spletieme ako korbáč.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto hotové prenesieme na vymastený plech a necháme ešte 15 min.kysnúť.Potom natrieme povrch žĺtkami zmiešanými s olejom.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. pri 180°C.

    Resanka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

vavan
ja ho poznám pod názvom pudingoš môžem potvrdiť je výborny
zdezda
Fantázia, ukladám, vyskúšam, som prekvapená, že aj bielka idú do cesta, hoci sú tam 2 kocky kvasníc.
narciska
ja robievam resanku je výborná a chutná aj ku káve aj ku čaju a vydrží dlho.
sovka62
Pudingovou plnkou som ešte neplnila, zvyčajne sa s tým nepáram, cesto natriem Nutelou a posypem sekanými orechmi. Ak sa na fľaši s nutelou objaví dno a mala by som jej málo, natriem natenšie, pridám nasekanú čokoládu a orechy, taký naši milujú.
majoda
je vyborny, mam podobny recept a mame ho velmi radi....
lubicahr
Robila som tieto pletenky ale nevydrzali dlho hned sa zjedli .Davno som ho nerobila dakujem za pripomenutie.
tatranka
Poznám tento koláčik a pečiem ho pod názvom pudingáč.Je veľmi chutný a šťavnatý.Pre tých ktorý ho nepoznajú,odporúčam.
ivkagal
Aj ja sa pripajam k "tatranke",peciem ho ako pudingac výborny je.Ani u nas dlho nevydrži..
noelia
Hmmmm...velmi dakujem za krasny recept a chcem sa opytat, ci sa da hera nahradit maslom.U nas stuzene tuky charakteru hery nie su k dispozicii.Este raz dakujem, vyzera uzasne a celkom urcite rovnako i chuti.
marienka44
@Smorko ,za 15 min. je upeceny? Nie je v strede surova plnka?
@Sovka62 , ten kolac podla Teba s nutelou tiez takto skrucas alebo len rovny zavin? Asi Tvoj rcept vyskusam. :-)
martamm
Zienky, ukladam, hoci ja taketo dobroty nemozem, ale napeciem, ked tu budu vnucatka...
smorko
Noelia-myslím,že kľudne môže byť aj maslo.
marta5
Ukladám,nevedela som ,že tak jednoducho sa dá stočiť,nie je to zložité,len na to treba prísť-dakujem.
mojack
Ako bola už pisané -poznám ho tIež ako Kysnutý koláč s pudingom - ale s cestom sa hned pracuje , nemusi sa nechat vykysnut. Z takeho množstva cesta robim 3 stočene zaviny.
bejaja
pekný a určite je aj výborný koláčik...
narciska
Ja idem aj zajtra robiť resanku vždy urobím 4 vrkoče na dva plechy jeden dám rodičom dole. A jeden máme s manželom. je dobrá ku káve k čajíku na cesty aj na výlety. Vrelo odporučujem každému, kto rád robí a chutí mu koláče z kysnutého cesta.
cica2
nádherne sa ti vydarili, si šikovná!:)
marienka44
@Smorko ,ja som este nepocula, ze do cesta treba dat len bielky. Ja ked robim kysnute kolace, davam prave naopak, len zltky,lebo vraj od bielkov je kolac tvrdy. Potierat len cistymi zltkami-vtedy ma povrch tendenciu rychlo stmavnut. Treba vsak najprv vyskusat a potom kritizovat. :-)
morenajea
výborné to bolo, robila som z polovičnej dávky ale nabudúce spravím z celej. cesto je ako vatička a tá plnka skoro ako nutela. doporučujem každému :)
lubik07
tak som ho urobila, a bol skvely, mam dve dospele deti...tak len sa za nim tak sprasilo......len ta doba pecenia mi nesedi...ja som to piekla skoro 40 minut...:D ale nevadi..kazda rura pecie inac....vdaka
salinka
aj u nas je tento kolacik oblubeny, je naozaj ako vata.Plnila som ho aj kombinovane:jeden zavin kakao,druhy lekvar a spolu zatocit,fantazii sa medze nekladu.Ale peciem ho tiez okolo 30 min.
brezka
No teraz som ho dopiekla a je hrozne dobrý a tie bielka sú dobrý nápad cesto je potom krehučké ,takže odporúčam :)
borek
Toto jsem neznala, moc dobře to vypadá, určitě co nejdříve upeču, stejně kynutý moučník je nejlepší. :-))
astheart
Dělám podobný závin, ale rozválené těsto jen hustě posypu kakaem a cukrem a pokladu kousky másla. Pečením se náplň krásně spojí a chutná pak jako čokoláda.
1x tinamx
natt
Moja babička skúšala a nevedela vynachváliť, tak ako celá rodina :) Založila si tento recept do svojej " kuchárky" ( a tam idú obyčajne iba VIP recepty) takže asi bola naozaj spokojná. Ja takéto veci nepapám ( ale pri pohľade naň som na chvíľu oľutovala) ale vyzeral a voňal báječne :)
tamik
Akurát sa mi dopiekla :) vyzerá fantasticky a už sa neviem dočkať kým vychladne a narežem ju :) dik za recept
saina
odporúčam skúsiť ho upiecť zo špaldovej múky. je super
aleana
@saina dala si len samu spaldovu múku alebo si kombinovala s hladkou? Ak áno,v akom pomere?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia