Repre jedlo

dadajka - bez fotkydadajka, 18. januára 2015
Repre jedlo
Foto: dadajka

Ďakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila Zobraziť celý popisĎakujem za inšpiráciu kuchárskej knihe od jedneho obch. reťazca, od kuchárov Ihnačák/ Paulus. Ich recepty nemajú chybu. Sú reprezentatívne (repre) a moc chutné. Dovolila som si pospájať(prispôsobiť) ich recepty do luxusného obedíka. Určite využijem ako prezentáciu mojej kuchárskej zručnosti aj pri významných príležitostiach.

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 225 °C

Suroviny

Teriyaki marináda:
85 ml
1 ČL
1 PL
1 strúčik
5 tenkých koliesok
1/2 PL
1 kg (rezne)
1 ks
250 g (syr grécky, balkánsky)




Postup

  1. 1

    DEŇ VOPRED= Marináda: Do menšieho hrnca naliať sój. omáčku+ med+ vínny ocot+ roztlačený cesnak+ plátky zázvoru+ oliv. olej. Variť 5 minút, nechať vychladnúť. Prsia naporcovať podľa vôle= menšie či väčšie steaky, kocky či slíže ... a zaliať marinádou. Nechať odležať- prsia asi 12 hodí, losos stačí 30 minút (robila som aj to v rovnakej marináde).

  2. 2

    Zapekaný camembert/ syr v baklažáne a sušenej šunke: Baklažán aj so šupou nakrájať na tenké pozdĺžne pásy, nasoliť a nechať "vypotiť". Po nejakom čase oškrabať "vypotené" (niekto oplachuje, niekto žmýka) a osušiť. Na oliv. oleji narýchlo opiecť z oboch strán posypané trochou tymiánu. Zabaliť/zrolovať do opečeného kus syra (odporúčam camembert i grécky syr) a všetko zakrútiť do sušenej šunky. Ukladať do pekáča na peč. papier. Zapiecť na grilovacom programe na vysokom stupni (mala som 225 C) pokiaľ nie je vidieť zlatohnedé opečenie.

  3. 3

    Podávala som s ryžou Natural- 1 šálku opláchnutej ryže opražiť na cibuľke. Zaliať necelými 2 šálkami vody, počkať kým začne voda vrieť a uzavrieť tlakový hrniec. Dusiť 20 minút a potom nechať dojsť v uzavretom hrnci. Otvoriť keď už v ňom nie je tlak. ... a mali sme k tomu i varenú cviklu postriekanú červeným balzamikom, či opečenú cukinu.

Diskusia k receptu

terinka55
Ideš poriadne s kožou na trh, ale fandím Ti :-) Môže byť dobré...
afataga
menej je niekedy viac, radsej si z toho mohla urobit dve jedla a okrem toho neviem na tom tanieri, ze co je vlastne co a koho to ma vlastne reprezentovat, hm
2010
Dusenie hnedej ryze - natural nefunguje- su rozlicnej kvality.Co je popisane na sackoch su vacsinou bludy.
Strcit do hrnca s vodou a varit ako spagety.Ked je makka zliat cez sitko nechat trosku vody na dne, dat ryzu naspat do hrnca zakrytu na 10 minut zaparit, otvorit nasusosrit vydlickou - perfektna natural ryza kazdy raz.
marcel83
Takto, ako sa v bode 3. varí ryža varím aj ja. Akurát nie v tlakáči. Na masti speniť cibuľku, prihodiť ryžu a popražiť ju do "sklovita", celý strúčik cesnaku, soľ, zaliať vodou (2x objem ryže), prirkyť a počkať, kým zovrie (plus minutku-dve navyše...). Odstaviť a nechať dôjsť prikryté. Ako kolega vyššie píše: "otvorit nasusosrit vydlickou" a nechať odokryté. Nemazlavá, nerozvarená ryža. Na farbu niekedy dávam šafrán.
dadajka
Ryza nebola sackova, neznasam sackove ryze a naturalnu ani nepoznam taku. Foto nie je podstatne, tak si to nalozil na tanier manzel lebo to chcel jest a nie sa na to pozerat, repre je chut jedla. Som nevedela, ze sa tu prezentuju profi kuchari. ... ze ma niekto energiu vyjadrovat sa ak sa mu cosi nepaci. Tolko negativizmu este aj pri jedle. Smutne a tak slovenske.
používateľ nemá avatar
dss
dss
neviem z toho popisu nič .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia