Refried beans - opražená fazuľová kaša

tornadolue - fotkatornadolue, 25. marca 2011

Chcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila som a nikdy by som si nepomyslela, že ma fazuľa Zobraziť celý popisChcela som pripraviť jedlo, ktoré malo medzi ingredienciami uvedené refried beans. Vygooglila som, uvarila som a nikdy by som si nepomyslela, že ma fazuľa môže tak milo prekvapiť svojou chuťou.

Suroviny

4 PL
3 strúčiky
1 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, ale 1 hrnček si necháme.

  2. 2

    Vo woku alebo veľkej panvici si rozpálime olej. Na strednom plameni opečieme nakrájanú cibuľu, za občasného miešania ju opekáme 5 minút. Na 20 sekúnd pridáme roztlačený cesnak a potom začneme po lyžiciach pridávať fazuľu. Roztlačíme ju na kašu veľkou lyžicou a pridáme ďalšiu fazuľu a stále ju opekáme. A takto pokračujeme, až kým neroztlačíme všetku fazuľu. Keď treba, prilejeme vodu. Nakoniec fazuľovú kašu osolíme.

  3. 3

    Takmer na všetkých obrázkoch, ktoré som našla, mala fazuľa konzistenciu ako zemiaková kaša a priznám sa, že ma práve preto veľmi nelákala. Ale objavila som video, v ktorom ju chlapík pripravil tak, že bolo vidno aj zopár fazuliek, nespravil z toho úplnú kašu a to sa mi pozdávalo viac. Aj preto, že očividne toto jedlo pripravoval s láskou :-) Ja som refried beans potrebovala ako surovinu do iného jedla, ale nabudúce si ich určite pripravím ako samostatné jedlo a zabalím do tortilly.

Diskusia k receptu

monzet
Pekné,páči sa mi to,fazuľka je už namočená,takže zajtra vyskúšam:-))
alenka0901
Strukoviny máme v zimnom období skoro každý týždeň. takže tento recept mi padne vhod.Ukladám do KK.
janger
Zaujimavy recept. Este som to nejedla. Mne sa tiez viac paci, ak je v jedle do coho zahryznut...A aj zabalit do tortilly je dobry napad.
tornadolue
Vďaka a prajem všetkým dobrú chuť :) Ja sa na ňu chystám o pár dní znovu. Tentoraz z čiernej fazule. Farebná (strakatá) a čierna sú vraj najvhodnejšie.
babkamt
ja pridávam do kaše z fazule aj hrnček ryže,ktorú pridám,kedˇ je fazula skoro hotová,tak ma to naučil môj otec, ktorý bol kuchárom.
tamik
veľmi chutné a nenáročné na ingrediencie :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia